Cultura 09/09/2011

"No m'he hagut de prostituir musicalment mai de la vida"

Agraïment "Sopa de Cabra són gent excepcional, generosos, m'han acollit molt bé" Admiració "Moltes de les cançons del repertori ja me les sabia, sóc fan de la banda des de jove" Intensitat "He estat compaginant Sopa de Cabra amb Very Pomelo i ha sigut una bogeria"

Ricard Martín
3 min
"No m'he hagut de prostituir musicalment mai de la vida"

Sopa de Cabra ha sabut triar bé el nou component de la banda en la seva resurrecció: Xarim Aresté, cantant, guitarrista i compositor principal de Very Pomelo. Aquest grup ha signat un dels millors discos catalans de la temporada: Xurrac asclat (2011) és un vibrant cançoner farcit de guitarres àcides, ressons de garatge i psicodèlia, i també de rock'n'roll esmolat, que remet a la millor època dels Rolling Stones però també als temps daurats de Pau Riba. La loquacitat i la barra surrealista de les lletres d'Aresté contrasten amb l'accent lacònic de les respostes que ofereix. Potser està nerviós? Aquest noi de Flix aquesta nit farà història musical.

Com has acabat tocant amb Sopa de Cabra? Ells coneixien Very Pomelo?

Això tinc entès. Algú d'ells em va veure tocar amb Sanjosex. Va ser una coincidència, de totes maneres, una suma de factors.

Com t'has integrat a la banda?

Són gent excepcional, han sigut molt generosos amb mi i molt oberts. De seguida m'han acollit. M'he sentit molt mimat i molt recolzat i molt segur de tot plegat. M'he adaptat molt ràpid.

Malgrat la diferència d'edat, suposo que teniu referents musicals molt similars, oi?

Crec que sí.

Va ser molt dur aprendre tantes cançons de cop?

Gens ni mica. No va ser gens traumàtic. Moltes ja mes les sabia d'abans. No me les he hagut d'aprendre totes de cop. Hi havia algunes coses que sí que he hagut de treballar, esclar.

Ara tens 28 anys. Als 18 Sopa de Cabra significava alguna cosa per a tu, n' eres fan?

Collons, i tant! També en sóc, ara, de fan de Sopa de Cabra.

O sigui que no ha sigut una feina freda de músic de sessió.

Exacte, em feia molta il·lusió. No he hagut de prostituir-me mai.

Quines són les cançons que gaudeixes més tocant?

Hòstia... No vull canviar de pell , per exemple, o Flors de fum . Sempre les més roqueres.

Ha sigut molt intens el ritme d'assajos amb Sopa de Cabra?

Sí, ha sigut increïble. Ha sigut bastant potent, perquè jo també estava treballant amb els Pomelos a la vegada. Ho he hagut de compaginar tot, i ha sigut una bogeria.

Serà el primer cop de la teva vida que tocaràs davant de quasi 20.000 persones. Por escènica, canguelo?

No he tingut temps de pensar-hi. Avui he arribat a casa a dos quarts de vuit del matí, perquè ahir tenia un concert a Olot amb els Pomelos. I aquesta nit en tinc un altre amb ells. Toquem a l'Altaveu de Sant Boi. I ara tinc l'assaig, i és com una roda que no para de girar. No tinc temps per pensar, per posar-me nerviós. Tot es va encadenant.

Si Sopa de Cabra fan un disc nou i et demanen que et quedis, et quedaràs?

Sí, però haurien de deixar les coses bastant clares. No hauria de ser un disc qualsevol. Ells ja ho saben. Sí, suposo que sí que ho faria. No ho sé, de fet no hem parlat de res. Ni sí ni no. Se n'ha parlat, però encara no s'ha plantejat seriosament.

Està en perill la continuïtat de Very Pomelo?

En absolut. Estem preparant el tercer disc, sortirà a principis d'any.

Quan escolto Xurrac asclat em vénen al cap els Stones d' Exile on Main Street o el Pau Riba de Dioptria . Però la premsa us ha relacionat constantment amb la rumba.

El Pol [el bateria] em va portar un CD amb cançons antigues. I vaig flipar, perquè eren rumba i rock'n'roll a la vegada. No hi havia separació de gèneres, era tot molt canyer, amb un ventilador fresc i bateria al darrere. Ja no fem això, però l'origen de la banda sí que és bastant rumber.

stats