MÚSICA EN FAMÍLIA
Cultura 17/05/2011

Nens i nenes, és l'hora de moure la pelvis a ritme de 'techno'!

El Sónar Kids tancarà el cap de setmana del Sónar amb les actuacions internacionals de Buraka Som Sistema i Gilles Peterson. Dalt l'escenari pujaran DJ sense pèl a la cara però amb molta experiència.

Sílvia Marimon
2 min
Nens i nenes, és l'hora de moure la pelvis a ritme de 'techno'!

Barcelona.Il·luminació blavosa, una explosió de mescles de música ballable i una sirena de formes sinuoses pintada a la paret. Podria semblar una discoteca o un after , però hi ha una nota discordant: els que punxen no tenen barba. Són en Joan Canyelles i l'Oriol Peña, tenen 15 anys, formen part del col·lectiu Pioneer DJ Kids i han sortit d'un taller de l'Institut Secretari Coloma de Barcelona. Aquests tendres discjòqueis i la seva habilitat amb l' scratching van ser les estrelles de la presentació a la premsa del Sónar Kids. Poca broma amb aquests nens. No fan públiques mai les llistes que elaboren des de l'Spotify ("No volem que ens copiïn", asseguren), i han actuat al Saló del Còmic, a la Fnac i al Paral·lel. El 19 de juny pujaran a l'escenari del Sónar Kids. El que més els excita? "Veure l'escalfor del públic, quan veus tota aquesta gent saltant i ballant et relaxes i disfrutes. És com el flower power dels hippies, voles", expliquen entusiasmats.

Aquest any el Sónar Kids torna al seu format original d'un sol dia: "Preferim concentrar-ho tot en un cap de setmana", afirma Ricard Robles, un dels directors del festival. Serà la cloenda del seu conegudíssim i internacional pare, el Sónar, i es farà el diumenge 19 de juny. Aquesta concentració facilitarà el salt d'alguns dels gegants del Sónar adult al Sónar Kids. Els infants podran moure braços, cames i pelvis al ritme tribal i devastador de Buraka Som Sistema, que han arrasat amb Kalemba (Wegue Wegue) . O descobrir nous sons, des del nu jazz al dubstep , passant pel hip-hop , el house o la nova música cubana amb un reconegudíssim mestre de cerimònies: Gilles Peterson.

Contes tradicionals

Exclusivament per a ells tindran els Polock, un quintet valencià que acaba de concloure una gira pels EUA, Papa Topo i la companyia Brodas. La belga Barbara Van Hoestenberghe i els Morenos proporcionaran una experiència exòtica: "He fet un recull de contes tradicionals catalans i n'he fet una versió una mica bàrbara", explica la Barbara. L'acompanyaran els Morenos, és a dir, en Joan Pons (d'El Petit de Cal Eril) i Dalmau Boada (de Les Aus).

Un dels punts febles del Sónar Kids són les llargues cues per participar en els tallers. Aquest any s'ha optat per provar una nova fórmula: la creació col·lectiva. Guillamino repeteix amb l'After Kids Club, un taller de música electrònica. Sònia Gómez proposa un joc interactiu inspirat en el conte Donde viven los monstruos; hi haurà taller de discjòqueis, un circuit d' skate i, per primera vegada, cinema d'animació infantil.

Aquesta és la tercera edició d'un festival que ha demostrat que la música electrònica també deixa al·lucinats els més petits i fa feliços els pares que volen compartir les seves aficions musicals amb els seus plançons. L'any passat pel Sónar Kids, que va durar tot el cap de setmana, hi van passar 6.565 persones.

stats