Carles Santamaria, DIRECTOR DEL SALÓ DEL CÒMIC
Cultura 03/05/2012

"El Museu del Còmic no serà el Museu del Videojoc"

1 min

Heu batut el rècord d'expositors. Com valores aquest èxit del Saló?

El còmic és avui dia la gran font d'inspiració del sector audiovisual i l'interactiu. Això fa que moltes empreses d'aquests sectors vulguin participar-hi i explica el rècord d'ocupació dels nostres espais. El protagonisme sempre serà del còmic, tot i que les nostres activitats tinguin molts vessants.

Com ha reaccionat el sector en el context actual de crisi?

El còmic no és aliè a la crisi. Com tota la cultura de consum, ha baixat. Però té un gran potencial per reinventar-se i oferir productes per a públics de diferents gèneres i edats. La gran sort és que al nostre país hi ha molt talent i avui dia moltíssims autors catalans publiquen a França i als Estats Units. Estem vivint un gran moment creatiu.

Quin paper jugarà el videojoc al Museu del Còmic i la Il·lustració?

El Museu tindrà com a base el dibuix. Però, a més de la funció museística, el centre tindrà un vessant orientat a la creació i el debat en què volem que el còmic i la il·lustració mantinguin una relació transversal amb les indústries audiovisuals, en resposta a les necessitats d'uns professionals que cada vegada participen més d'altres àmbits. Però no serà un Museu del Còmic i el Videojoc.

stats