Cultura 29/08/2013

El Museu del Louvre busca un milió d'euros per restaurar l'estàtua grega 'Victòria de Samotràcia'

El pressupost és de quatre milions i l'objectiu és que l'obra recuperi el seu color original

1 min

El Museu del Louvre de París ha anunciat que necessita un milió d'euros per completar el pressupost de quatre milions que necessita per restaurar la famosa escultura grega 'Victòria de Samotràcia'.

L'objectiu és que el marbre recuperi les seves tonalitats originals i solucionar alguns problemes estructurals de l'escultura, que data del segle II aC i que va ser descoberta en una illa grega el 1863.

A més, l'escultura es desmuntarà i es digitalitzarà per comprovar si en els seus orígens estava pintada, com suggereixen alguns documents.

L'obra ja va ser parcialment restaurada el 1934. El pressupost inicial era de 3 milions, finançats per aportacions de Nippon Television Holdings, Fimalac i Bank of America Merrill Lynch Art Conservation Programme. Finalment, però, el cost ascendirà a 4 milions perquè inicialment, segons el Museu, "es va infravalorar la dimensió del projecte".

El Museu ha obert una pàgina web específicament dedicada a recaptar els diners necessaris ('www.louvresamothrace.fr'). L'escultura no es podrà veure fins a finals del 2014.

stats