Cinema
Cultura 09/08/2013

Mor Karen Black, musa del Nou Hollywood dels 70 i icona del cinema de terror

L'actriu, que també va ser una de les últimes noies Hitchcock a 'La trama', ha mort als 74 com a conseqüència d'un càncer

Ara / Efe
1 min

BarcelonaUna de les poques morenes que es va guanyar l'etiqueta de 'rossa de Hitchcock', Karen Black, actriu de culte del Nou Hollywood dels 70 reciclada també en icona del cinema de terror, ha mort aquest divendres als 74 anys com a conseqüència d'un càncer. La malaltia li havien diagnosticat el 2010 i, després d'extirpar-li una tercera part del pàncrees el 2011, semblava que l'havia superat. Però un any després va recaure i ja no la va poder superar.

Formada en la mítica escola del 'mètode' de Lee Strasberg, Black va fer la seva aparició en pantalla en la mítica 'Easy Rider', del 1969, un fet que va associar la seva carrera a la nova onada cinematogràfica que aquella cinta va fer emergir, el nou Hollywood dels 70. L'actriu va participar en altres pel·lícules claus de l'època, com 'Five easy pieces', de Bob Rafelson –per la qual va ser nominada a l'Oscar–, 'Nashville', de Robert Altman, 'El dia de la llagosta', de John Schlesinger, i 'El gran Gatsby', de Jack Clayton.

Karen Black també va ser una de les últimes 'noies Hitchcock': amb una perruca rossa en algunes escenes, l'actriu va treballar a les ordres del director en la seva última pel·lícula, 'La trama', en què interpreta una espiritista que es guanya la vida enganyant els seus clients. Black va ser

El 2009 va col·laborar amb el músic Cass McCombs a la cançó 'Dream come true girl', un petit 'hit' del circuit independent en què Black posava la segona veu. L'actriu també apareixia al videoclip de la cançó.

stats