MÚSICA
Cultura 10/05/2012

Miquel del Roig, un clàssic de les revetlles que estrena disc

X.c.
1 min
Miquel Vendrell i Llambrich, popularment conegut com Miquel del Roig.

BARCELONA.Miquel del Roig (l'Ametlla de Mar, 1951) és un dels músics més actius del país, molt conegut a les revetlles populars i a les festes majors. Fa més de cent concerts a l'any, amb un repertori mutant que inclou versions de Manel, Els Amics de les Arts, Obrint Pas i La Trinca, i jotes tortosines amb lletres humorístiques sobre l'actualitat: de Mourinho al rei que caça elefants. "Canto al gust del públic, i si veig que la gent riu ja estic pagat", explica Del Roig.

Avui el públic el tindrà al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, on presenta el disc Les millors cançons de Miquel del Roig , que ha enregistrat amb l'ajuda de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i que recull deu composicions de Del Roig, algunes tan populars com La farola .

Els Quicos són "músics de categoria" que avui també l'acompanyaran en directe. "Al concert primer farem versions meves. Després tocarem alguns temes del disc i amb el Titot, dels Brams, farem uns garrotins ", diu aquest mestre jubilat, que no ha deixat de tocar des que tenia 18 anys. "Vaig tenir un grup de pop a l'estil dels Mustang, i també tocava a balls i festes per a turistes. Buscava les cançons típiques holandeses i alemanyes i en feia versions", recorda un músic capaç d'estar-se gairebé tres hores dalt de l'escenari, com The Boss.

stats