Cultura 25/01/2012

'Midnight in Paris' prestigia el cine català

Midnight in Paris, la tercera producció catalana de Woody Allen, està nominada a quatre Oscars. És la primera vegada que un film de l'Estat és nominat a la categoria més noble: millor pel·lícula.

X.s.
2 min
'Midnight in Paris' prestigia el cine català

BARCELONA.Jaume Roures no es pot queixar de la seva aventura cinematogràfica amb Woody Allen. L'empresari i editor català , que ja va produir amb el director novaiorquès Vicky, Cristina, Barcelona i Coneixeràs l'home dels teus somnis , es mostrava ahir sorprès i "esperançat" davant les quatre nominacions als Oscars de l'última comèdia que ha produït amb Allen, Midnight in Paris .

No es tracta de quatre nominacions menors, per cert, sinó de "les tres més importants" (pel·lícula, direcció, guió original) i direcció d'art. Com Roures s'encarrega de subratllar, orgullós, és la primera vegada que una pel·lícula, "catalana o espanyola", rep la nominació més prestigiosa dels Oscars, la de millor pel·lícula.

Optimista en relació a les possibilitats de la pel·lícula d'endur-se alguna estatueta -no seria la primera vegada: Penélope Cruz ja es va emportar el premi a la millor actriu secundària per Vicky, Cristina, Barcelona -, Roures treu pit quan afirma que Midnight in Paris és la "pel·lícula independent amb millor recorregut comercial en tot el món del 2011". Les xifres l'avalen: de moment ha recaptat més de 44 milions d'euros als Estats Units i 123 globalment.

Al contrari dels Goya

També "orgullós" de l'èxit de Midnight in Paris estava ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que en un comunicat afirmava que el film d'Allen representa "una altra manera d'estar presents al món, donant suport a través de la producció a grans projectes cinematogràfics internacionals".

Roures, per la seva banda, lamentava la manca de reconeixement de la pel·lícula en els Goya, en què Midnight in Paris comptabilitza una solitària nominació, per tres als Gaudí i quatre als Oscars. "En general, és més fàcil que et reconeguin als Oscars que aquí", assegurava el productor, "perquè la gent sempre defensa el que percep com a més proper". Després dels 8 milions d'euros recaptats a Espanya, Roures no descarta estrenar de nou la pel·lícula, tot i que espera a reunir-se amb el distribuïdor per prendre la decisió.

D'acord amb el contracte que Woody Allen va firmar amb Mediapro, encara queda una pel·lícula per rodar. Roures diu que no té pressa, però vist el bon moment del cineasta de 75 anys, potser faria bé d'afanyar-se una mica a fer-la.

stats