Cultura 02/06/2013

Michael Douglas diu que el seu càncer el va causar el sexe oral

L'actor parla sobre la seva malaltia en una entrevista a 'The Guardian'

Ara
2 min

Barcelona'Sense voler entrar en detalls, aquest tipus de càncer el causa el VPH [virus del papil·loma oral], que s'agafa practicant el cunnilingus". Amb aquesta candidesa s'expressa Michael Douglas en una entrevista que aquest diumenge ha publicat el diari anglès 'The Guardian' i en la qual l'actor explica l'angoixa i l'estrès generats per un càncer que sembla haver superat. El diari britànic ha fet públic l'àudio del fragment de l'entrevista en què fa la confessió.

Douglas va ser diagnosticat ara fa tres anys. Feia temps que l'actor es queixava de molèsties a la gola, però els metges no van saber trobar-ne la causa i li van prescriure antibiòtics. Quan es va detectar el càncer, ja estava avançat. Va ser un metge del Canadà, amic personal de l'actor, qui va veure el tumor de la mida d'una avellana a la base de la llengua. Cap altre metge no l'havia vist.

Quan va arribar la confirmació, Douglas ja havia arribat a l'estadi quart del càncer, d'un total de cinc. Va necessitar una dosi intensiva de radioteràpia i quimioteràpia que li van cremar la gola, tot i que l'actor sempre va rebutjar ser alimentat per un tub. Finalment, però, el càncer va ser vençut i ja fa dos anys que les proves donen resultats positius.

Douglas és un fumador empedreït, i durant anys s'havia especulat que tenia problemes d'addicció a l'alcohol. Això va fer que, en fer-se pública la notícia que patia de càncer oral, la premsa assumís que la causa raïa en la seva dependència del tabac i l'alcohol. L'entrevista a 'The Guardian' suposa el seu reconeixement que el càncer té un origen sexual. De fet, quan fa anys Douglas va estar ingressat en una clínica per curar-se d'una addicci", l'actor va dir que el problema era l'alcohol, però molts diaris van insinuar que l'actor estava enganxat al sexe.

El VPH i el càncer

El virus del papil·loma humà (VPH) pertany a un grup de virus que infecten la pell i les mucoses. Poden produir, en la seva majoria, lesions benignes, com berrugues cutànies o berrugues genitals, i, amb menor freqüència, lesions malignes, com alguns tipus de càncer −càncer de coll uterí o cèrvix, de penis, de vulva o d'anus−. Hi ha més de cent tipus de VPH que poden infectar parts diferents del cos humà: alguns tipus infecten la pell de les mans, la cara o les plantes dels peus, mentre que d'altres infecten la pell o les mucoses de la regió anogenital o la cavitat oral. D'aquests, gairebé una dotzena de tipus poden afavorir l'aparició de càncer.

stats