CINEMA
Cultura 09/01/2012

'Melancolía' guanya posicions en la cursa cap als Oscars

X.s.
2 min
Kirsten Duns a Melancolía, de Lars von Trier.

BARCELONA.Tot i la polèmica que Lars von Trier va aixecar al Festival de Cannes amb les seves declaracions sobre Hitler en la presentació de Melancolía , sembla que el film podria tenir possibilitats en la cursa dels Oscar: l'original reinterpretació del cinema apocalíptic del cineasta danès es va endur dissabte a la nit el premi a la millor pel·lícula de la Societat Nacional de Crítics dels Estats Units, que inclou crítics dels principals diaris de Los Angeles, Boston, Chicago i Nova York, entre d'altres.

Amb aquest guardó i el de millor actriu que va guanyar Kirsten Dunst -la protagonista del film-, Melancolía guanya posicions de cara a les nominacions als Oscars, que es faran públiques el 24 de gener.

L'altre guanyador de la nit va ser El árbol de la vida , el drama existencial de Terrence Malick, que es va endur el premi a la millor direcció. Brad Pitt, el protagonista, va guanyar el premi al millor actor pel seu treball en aquesta pel·lícula i en el drama esportiu Moneyball , en què interpreta el mànager d'un equip de beisbol nord-americà. I el premi a la millor actriu de repartiment també va ser per a una actriu d' El árbol de la vida , Jessica Chastain, que enguany també actua en el drama racial Criadas y señoras i en el film independent Take shelter .

La crítica nord-americana va confirmar igualment la més que probable candidatura a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa del film iranià Nader y Simin, una separación : dissabte es va endur el premi de la crítica al millor film estranger, i també el de millor guió original. Si Pa negre aconsegueix finalment l'esperada nominació, se les haurà de veure amb un rival molt dur. L'alemany Werner Herzog, per la seva banda, va guanyar el premi al millor documental per La cueva de los sueños olvidados , una pel·lícula en 3D sobre les coves Chauvet, al sud de França, on es conserven les pintures rupestres més antigues que es coneixen.

stats