30È SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC
Cultura 03/05/2012

Mazinger Z aterra al Saló del Còmic

Punys fora! Avui arrenca el 30è Saló del Còmic de Barcelona amb convidats com el creador de Mazinger Z o el dibuixant de V de vendetta i exposicions dedicades als robots, Little Nemo, Moebius i Cavall Fort.

Xavi Serra
3 min
LA FIRMA MÉS BUSCADA
 Mazinger Z -reeditat ara per Norma- és la creació més popular de Go Nagai, convidat estrella del Saló, que només firmarà a 160 otakus.

BARCELONA.Si l'any passat els morts vivents es van passejar pel Palau 8 de la Fira de Barcelona, enguany el Saló del Còmic es prepara per a una invasió robòtica en tota regla. La robòtica és un dels eixos temàtics de la 30a edició del Saló del Còmic de Barcelona, una cita consolidada que arrenca avui amb els 150 expositors del recinte reservats i l'objectiu d'arribar novament als 100.000 visitants. Per aconseguir-ho i, de passada, celebrar el 30è aniversari del Saló, els nascuts el 1982 hi tenen l'entrada lliure.

Androides i mons somiatsMostres dedicades a 'Little Nemo', 'Cavall Fort'

, els robots i Moebius

Robots en su tinta és el sucós nom d'una exposició comissariada pel professor de la UPC Jordi Ojeda que, concebuda com un projecte de divulgació sobre la robòtica i el còmic, passarà revista a robots mítics de les vinyetes i altres àmbits, i serà on es podrà interactuar amb robots reals cedits per la universitat. I si els robots són el futur Little Nemo representa el passat més gloriós del setè art. L'exposició antològica dedicada al personatge serà l'aproximació més completa que s'ha fet al món oníric creat pel mestre dels inicis del còmic Winsor McCay, un monument a la imaginació desbordada que inclourà originals de Little Nemo in Slumberland i altres creacions de McCay.

El 50è aniversari de Cavall Fort és l'excusa per retre un homenatge en forma d'exposició a aquesta llegendària publicació de còmic en català, que mostrarà 50 pàgines de 50 sèries claus de la revista. I 50 són també els anys que fa que Stan Lee i Steve Ditko van crear Spiderman, un bon motiu per recordar alguns dels grans moments que ha viscut el superheroi aràcnid en aquest mig segle. El Saló no oblida un dels grans de la vinyeta: Jean Giraud serà el protagonista de l'exposició Moebius inside/out , amb una selecció d'originals de l'autor d'historieta francès, que va morir al març.

49 autors convidatsGo Nagai, David Lloyd, Manara i Scott Snyder hi fan acte de presència

Dels autors convidats al Saló -49 aquesta edició, xifra rècord-, la firma estrella serà la del creador de Mazinger Z, el japonès Go Nagai, que arriba convalescent d'una intervenció recent i que només firmarà 160 exemplars d'una il·lustració especial que ha fet expressament per a la cita amb el públic català. Els aficionats, però, hauran de passar prèviament per caixa i participar en un sorteig. També visitarà el Saló un dels grans dibuixants del còmic europeu, Milo Manara, que presentarà l'edició integral de Los Borgia , amb guions d'Alejandro Jodorowsky. Un altre dibuixant destacat del còmic europeu és l'anglès David Lloyd, coautor juntament amb Alan Moore del mític V de vendetta i, per tant, de la màscara adoptada per moviments anticapitalistes de mig món. Del món superheroic arriba Scott Snyder, el guionista que ha revolucionat Batman amb l'enfoc noir de Detective comics i que és un dels arquitectes del nou univers DC.

Activitats transversalsConcerts, videojocs, maratons de cinema, tallers i 'El vals del gulag'

Tallers d'introducció a la robòtica; campionats de videojocs de Nintendo; concerts de Teràpia de Xoc, Los coronas i Lax'n'Busto; un concurs de cosplay ; una marató de cinema robòtic als Urgel... Les activitats del Saló són cada any més sorprenents. Algunes fins i tot tenen a veure amb el còmic: tallers de dibuix, classes magistrals, xerrades, presentacions de novetats... i una de les més destacades, El vals del gulag , un espectacle visual i musical a partir del còmic de Rubén Pellejero i Denis Lapière que s'estrenarà aquesta nit al Teatre Zorrilla de Badalona.

stats