Cultura 22/03/2013

Mates Mates tanquen la gira del disc 'Vida animal'

X.c.
2 min
El grup osonenc Mates Mates actuen avui a Barcelona, a La [2] de l'Apolo.

Barcelona.Va començar com una remor: un grup de psicodèlia eufòrica amb trombons que cantava en italià i català. Era una nova notícia musical que sortia d'Osona. Joan Pons (El Petit de Cal Eril) els va produir unes cançons. El gener del 2012 van publicar l'àlbum Vida animal amb el segell Famèlic i d'aleshores ençà han anat creixent. "Al principi, quan vèiem la resposta de la gent, ens quedàvem bocabadats", recorda Luca Masseroni, guitarra acústica i veu del grup que completen Ferran Font (guitarra elèctrica i veu), Andreu Ribas (baix), Jordi Erra (bateria) i Pau Orri (trombó). Més d'un any després, els Mates Mates tanquen el capítol Vida animal amb un concert especial a La [2] de l'Apolo, avui a les 20.30 h. "Volíem fer un concert tipus orquestra", diu Masseroni. Això significa que per l'escenari de la sala barcelonina hi passaran músics com ara Joan Pons, Mau Boada i Quim Gomà, més conegut com a Dofí Malalt, que a més a més farà de teloner.

El boca-orella ha funcionat amb Mates Mates, que l'any passat van sovintejar els cartells dels festivals. "Hem tocat molt a tot arreu, però no ens esperàvem tocar en un mateix any a festivals com el Faraday, el PopArb, el Primavera Sound i el BAM", explica Masseroni. També van fer dos concerts a Madrid, i fins i tot van col·laborar amb el músic britànic Vic Godard a l'EP Vic to Vic .

Teloners d'El Petit de Cal Eril

Després del comiat, els Mates Mates acompanyaran El Petit de Cal Eril en una gira que els durà a Saragossa, Madrid, Múrcia, Alcoi, València i Castelló, del 26 al 31 de març. El següent pas serà tancar-se al local i "assajar noves cançons". "Tenim ganes de fer coses noves i d'experimentar amb els ritmes", avança Masseroni.

stats