PRESSUPOSTOS
Cultura 23/03/2011

Mascarell busca la complicitat de la plataforma No a les Retallades!

Sílvia Marimon
1 min

BARCELONA.Al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no se'l pot acusar de no actuar amb celeritat. Si dilluns mig miler d'artistes convocats per la plataforma No a les Retallades! es concentraven a la plaça dels Àngels per denunciar les tisorades en el sector cultural, menys de 24 hores després ja s'asseien en un despatx de la conselleria els portaveus de la protesta i Mascarell.

Després de quasi dues hores de reunió en què Mascarell va repassar amb tot detall la situació econòmica del Govern, les entitats van sortir assumint que l'"únic escenari possible és el de la retallada". Això sí, la rebaixa d'un 10% en el conjunt del sector cultural "no ha de ser a ganivetades, sinó que s'ha de fer amb bisturí", va assegurar el president de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC), Florenci Guntín. La plataforma No a les Retallades! està preocupada sobretot per tres àmbits: les polítiques públiques que afecten la creació, la producció i la difusió; les polítiques de creació de públic, i les polítiques educatives. "Si hi ha una aturada en un d'aquests àmbits -va explicar Guntín-, podem retrocedir uns 4 o 5 anys". La plataforma també va insistir en la seva solidaritat amb els altres sectors que pateixen retallades.

Mascarell va deixar clar que hi ha entesa entre entitats i conselleria: "La reunió ha estat molt sincera per ambdues parts i ha quedat patent en que som una de sola, perquè a tots ens interessa i compartim la idea d'excepcionalitat cultural".

El conseller va reiterar que el seu objectiu és aplicar la "cirurgia fina" i que afecti el mínim els sectors culturals més vulnerables: "Les retallades afectaran més els grans equipaments i mirarem que afectin la resta el menys possible".

stats