Cultura 23/04/2011

Martí Gironell: "A un llibre se l'ha d'acompanyar arreu"

Antoni Ribas Tur
1 min
Gironell batalla aquest Sant Jordi amb la tercera novel·la d'aventures històriques, L'arqueòleg , basat en la vida de Bonaventura Ubach.

A Martí Gironell el contacte amb els lectors li agrada. Tant amb els lectors futurs com amb els que ja el segueixen. El potencia i l' afavoreix durant tot l'any, no només quan arriba Sant Jordi. Tant és així, que la campanya de promoció de L'arqueòleg (Columna) , la seva última novel·la, la va dividir en dues parts. El primer tram el va mantenir ocupat tot el Nadal. I ara, la diada de Sant Jordi suposa la culminació de les noves trobades amb els lectors que va començar al febrer: "A un llibre se l'ha d'acompanyar, se l'ha de portar arreu", afirma.

Amb tot, encara hi ha lectors que no es creuen que sigui el mateix que veuen a la televisió, i pensen que qui els signa el llibre és un germà seu. I n'hi ha d'altres que no saben que hi treballa. Entre tants lectors que ha conegut i que li han explicat batalletes, Gironell recorda especialment un lector que li va confessar que havia tornat a agafar el gust per la lectura amb El pont dels jueus , la seva primera novel·la, ambientada al seu Besalú natal, i una de les més venudes l'any 2007.

stats