07/01/2013

La María Eugenia i la Nuria es colen a la festa del Palace

2 min

BARCELONAMaría Eugenia Mejide i Nuria Peyri són dues periodistes molt singulars. Són senyores de bon veure, elegants i consumidores de maquillatge car. Les conec en un dels salons del Palace, en un sofà de vellut on m'assec per escriure aquesta crònica i on elles hi són decidint què demanar per sopar. Poca estona abans havien intentat ser convidades per sopar a la gala dels premis Pla i Nadal, sense èxit. No estan acreditades, no els fan cas, i estan molestes.

"Oi que totes les taules són plenes?", em pregunta Mejide. Li dic que al saló on sopen la premsa i els agents de seguretat de les autoritats presents hi ha cadires buides. No s'ho pensen dues vegades: agafen les bosses, els abrics de pell i s'hi colen. Els agents de seguretat les miren, però conclouen, com jo, que són inofensives, i les deixen fer. Agafen lloc a temps per gaudir del segon plat, una carn estofada que ha cuinat el xef francès Romain Fornell.

No tenen tanta sort la vintena d'empleats de la cadena d'hotel Husa que es manifesten a la porta del Palace. Denuncien impagaments per part de l'empresa de Joan Gaspart. Davant d'on s'ha organitzat la mobilització laboral, un llibreter de Barcelona em relata una llegenda literària: la de l'egotour dels escriptors premiats. L' egotour se celebra el dia que el llibre de l'autor guardonat surt al mercat. L'escriptor en qüestió, diu la tradició, començava l' egotour a la ja difunta llibreria Ancora y Delfín, continuava a Jaimes i l'acabava a la Laie de Pau Claris, o avui a la Fnac del Triangle: a cada llibreria mirava si havia arribat la seva obra i si estava ben col·locada.

Tots tenim un dia per estrenar-nos en l' egotour . Fins i tot per a un veterà com Jordi Vilajoana, flamant secretari de la Presidència d'Artur Mas. Molt discret però observat per les càmeres, escolto com Vilajoana explica a un veí de taula que ell es diu "Jordi, Joan i Joaquim". Just darrere seu descobreixo Maruja Torres, desorientada. "No trobo...", em diu deixant la frase a mitges. Què no troba? A Tomàs Alcoverro, company d'aventures al Pròxim Orient. Torres i Alcoverro han de seure separats, segons el protocol, però Torres agafa Alcoverro del braç i se l'emporta a la seva taula. Ningú de l'organització hi posa cap impediment. Mejide i Peyri no tenen tanta sort: després de les postres les descobreixen, i tornen al saló a fer-me companyia.

stats