Cultura 07/03/2013

El Maria Canals plantarà deu pianos al passeig de Gràcia

Xavi Serra
1 min
El Maria Canals porta la música de piano a la plaça Reial.

Barcelona.Dessacralitzar la música de piano, fer-la sortir de l'auditori i acostar-la al ciutadà. Aquest és l'objectiu del 59è Concurs Internacional de Música Maria Canals, que del 7 al 22 de març convertirà Barcelona en la gran capital mundial del piano, congregant 91 pianistes de 26 nacionalitats que oferiran més de 130 actuacions gratuïtes.

Del 10 al 17 de març se celebraran les proves eliminatòries del concurs al Palau Petit i els tres finalistes competiran el 20 de març al Palau de la Música pel Premi Barcelona, dotat amb 20.000 euros. El concert inaugural es farà al Petit Palau el 8 de març i el repertori de la segona part serà escollit pel públic assistent a l'inici de l'acte.

Una de les accions més espectaculars del concurs es farà aquest dissabte al passeig de Gràcia, on es col·locaran deu pianos de cua. Aquesta plantació de pianos estarà a disposició de tothom qui els vulgui tocar des de les deu del matí fins a les vuit del vespre, una barra lliure musical que, com l'any passat, tornarà a l'intercanviador del metro de Diagonal, on s'instal·larà un piano que els ciutadans compartiran amb els alumnes de l'Esmuc, del Taller de Músics i altres escoles musicals. I el 8 de març hi haurà una marató de pianistes amateurs a la plaça Reial.

Però aquí no acaba l'Off del Maria Canals: diferents hotels de Barcelona que disposen de piano a les seves instal·lacions acolliran -dins del festival PianOH!- un conjunt de recitals gratuïts a càrrec d'alumnes del Taller de Músics, i setze equipaments culturals rebran un piano que itinerarà de l'un a l'altre durant els dies del concurs perquè tothom que ho vulgui el toqui.

stats