FOTOGRAFIA
Cultura 02/06/2013

Marcelo Viquez mostra a Alaró Les fotografies incloses a 'Prosapia'

L'artista Marcelo Viquez inaugurà ahir l'exposició fotogràfica Prosapia al casal Son Tugores d'Alaró. Una petita festa de vespre donà el sus a la mostra, que estarà oberta fins al 23 de juliol.

Ara Balears
1 min
Marcelo Viquez, davant les fotografies que componen l'exposició 'Prosapia' inaugurada ahir a Alaró.

Alaró.Viquez (Montevideo, 1971) és un artista conegut a l'Illa gràcies a projectes com Monkey Show, que s'exhibí amb èxit a l'oratori de Sant Feliu de la galeria Kewenig.

Malgrat ser un artista multidisciplinari (tocant la pintura, la fotografia, el vídeo i la instal·lació), Viquez sempre destaca pels seus dibuixos. L'artista acostuma a emprar temes tan universals com la por, la llibertat d'expressió, la fam i les drogues per expressar les seves preocupacions, que prenen rang de globalitat en les seves obres.

També ha exposat al Centre Cultural d'Andratx, amb l'obra R U OK? , i ha participat a Art Basel. Així mateix, ha exposat al museu Es Baluard amb gran èxit de la crítica especialitzada.

Resident a Palma però nascut a l'Uruguai, Viquez també ha reflectit la seva visió particular entorn de l'explotació de la violència a l'Amèrica Llatina i l'emigració dels països del sud.

L'obra de Viquez ha estat identificada amb l'estètica i la iconografia del còmic, el grafit i el pop art.

Tanmateix, la seva tendència és més complexa i una sèrie de dibuixos recents evidencia una ruptura amb aquesta associació estètica. Fins i tot s'ha percebut un allunyament del segell que fins ara havia imprès en el seu treball.

stats