MÚSICA
Cultura 08/06/2013

Manel: "A Mallorca ens sentim com a casa"

El grup presenta el seu nou disc avui vespre a Lloseta

Ander Zurimendi
2 min

PalmaPràcticament un any després de la seva darrera actuació a Mallorca, la banda Manel torna avui a l'Illa per presentar-hi en directe el seu darrer treball: Atletes, baixin de l'escenari . Serà al palau d'Aiamans de Lloseta a partir de les 22 hores (26,5 euros) en el que serà el primer concert de Manel en el qual interpreti totes les cançons del nou disc.

I és que, fins ara, Manel just ha oferit dues actuacions en aquesta nova gira i totes dues han estat en festivals de música: el Primavera Sound de Barcelona (a final de maig) i l'Optimus Primavera Sound de Porto (la setmana passada). "Han estat concerts limitats al temps que permetia la graella del festival", explica Arnau Vallvé, bateria de la banda, qui afegeix: "A Lloseta, en canvi, interpretarem tot el repetori del nou treball". El públic d'avui vespre, per tant, tindrà el privilegi de ser el primer que escolti en directe les 13 cançons incloses en el treball Atletes, baixin de l'escenari .

És una petita deferència als aficionats mallorquins, que correspon així al gran èxit que la banda barcelonina té a l'Illa. "A Mallorca ens sentim com a casa", comenta Vallvé, "perquè tenim una manera de parlar molt similar i perquè sempre hi hem percebut molt d'interès a la nostra feina", argumenta l'integrant del grup.

Així mateix, apunta a un altre factor per justificar els seus múltiples viatges a la roca. "Sabem que, per causa de la insularitat, la gent no es pot desplaçar tan fàcilment per veure un dels nostres concerts".

Vallvé, a més a més, assenyala que a l'Illa no hi ha problemes de comunicació amb el públic. "La gent de fora de Catalunya ha de fer esforços per entendre'ns, excepte, per descomptat, la de les Illes i la del País Valencià".

Des de 2009

Sigui per aquests motius o per les necessitats del mercat, Manel ha trepitjat Mallorca des dels seus inicis. Ja la primavera de l'any 2009 estrenaren el seu primer LP, Els millors professors europeus , a Palma i Portocristo. I a l'estiu era el torn de dos bolos quasi consecutius: a l'espai Sant Salvador d'Artà i a les Voltes de Palma.

L'actuació a baix de la Seu, de fet, fou un punt d'inflexió per l'assistència massiva (era gratuït, un fet poc habitual en un grup avesat a actuar en recintes tancats i de pagament) en una vetlada de temperatures tropicals (era final d'agost), en què desenes de persones pujaren a l'escenari per cantar una corranda sui generis , sempre acabant amb el vers "i ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí". Són moltes les persones que encara recorden improvisacions relacionades amb la presència del CNI a Mallorca, atès que just un mes abans ETA havia matat dos agents de la Guàrdia Civil a Palmanova.

Els concerts varen continuar els següents anys, especialment a Porreres, on són fixos anuals per a les festes de Sant Roc de principi del mes d'agost. De fet, el proper 14 d'agost tornaran a actuar al parc de n'Hereveta, on compartiran escenari -una altra vegada- amb Antònia Font.

stats