ART
Cultura 30/03/2011

El Macba rep 800 obres del grup Art & Language

Antoni Ribas Tur
1 min
Carles Guerra i el col·leccionista francès Philippe Méaille.

Barcelona.El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) s'ha convertit en el centre d'art que conserva més obres del grup d'artistes britànics Art & Language, després que el col·leccionista francès Philippe Méaille hagi fet un dipòsit per a cinc anys de les 800 obres d'aquests artistes que ha reunit en els últims quinze anys. Els responsables del Macba esperen que el dipòsit es pugui prorrogar durant més temps .

Fundat a Coventry el 1968 per Michael Baldwin, Terry Atkinson, David Bainbridge i Harold Hurell, aquest col·lectiu destaca pel seu paper en el desenvolupament de l'art conceptual i en el qüestionament, a través del llenguatge, de la modernitat artística. Les converses entre els membres del grup van ser sovint el punt de partida de les obres, que prenen cos tant en forma de textos i publicacions com en peces pictòriques i escultòriques.

Els investigadors podran consultar els textos i les publicacions un cop s'hagin catalogat al centre de documentació del museu. En canvi, les obres pictòriques i escultòriques es podran veure a les presentacions de la col·lecció que el Macba farà a partir d'ara, i a l'exposició retrospectiva que se'ls dedicarà el 2014. El comissari serà Carles Guerra, que ja va ser el responsable de l'exposició que la Fundació Antoni Tàpies els va dedicar el 1999.

stats