Premis literaris
Cultura 27/06/2013

Lluís i Alexis Racionero guanyen el IX premi Eurostars de Narrativa de viatges

Dotat amb 18.000 euros, el guardó ha estat per a un diari de viatges en què pare i fill dialoguen sobre "la condició humana amb paisatges de tot el món de teló de fons", tal com ha valorat el jurat

Ara
1 min

Barcelona'El ansia de vagar', llibre escrit a quatre mans per Lluís i Alexis Racionero –pare i fill– ha estat reconegut amb el novè premi Eurostars Hotels de Narrativa de Viatges convocat per Hotusa, RBA i la Universitat de Barcelona. "Vaig començar a viatjar perquè el meu pare era militar. Quan tenia cinc anys vam anar a les Canàries. Quan en tenia divuit vaig marxar cap als Estats Units a conèixer món", recordava Lluís Racionero, autor d'una llarga col·lecció de novel·les i assajos en català i castellà, entre els quals destaquen 'Cercamón' (1982), 'Del paro al ocio' (1983), 'La sonrisa de la Gioconda' (1999) i el díptic memorialista integrat per 'Sobrevivir a un gran amor (seis veces)' (2008) i 'Memorias de un intelectual psicodélico' (2010).

Alexis es va decidir a escriure amb el seu pare després de fer un viatge junts a Indoxina. "La idea del viatge ha estat contínua, en la meva vida. Les ganes de viatjar són les ganes de conèixer i d'aprendre. He creuat Europa moltes vegades per anar a veure els pares. La prova de foc per saber si érem amics o no han estat els llargs trajectes en cotxe que hem fet junts". Alexis Racionero ha dirigit documentals ('Rubbersoul', 'Ticket to heaven') i ha publicat llibres com 'California dreaming, San Francisco hippie revisitado'.

A 'El ansia de vagar', pare i fill dialoguen sobre "la condició humana amb paisatges de tot el món de teló de fons", tal com ha valorat el jurat.

stats