MÚSICA
Cultura 27/06/2013

Lluís Llach: "Com es pot aturar l'anhel d'un país? En nom de què?"

El músic destaca el paper de la societat civil en el procés: "És el primer cop que al capdavant del país hi ha la ciutadania de forma contundent"

L.serra / S.gonzález
1 min
Lluís Llach, Muriel Casals, Lluís Donés i Gerard Quintana, en la presentació del programa del Concert per la Llibertat / MANOLO GARCÍA

BafrcelonaEl músic Lluís Llach serà un dels protagonistes del Concert per la Llibertat. No només perquè ha decidit tornar a cantar –"a mirar de no fer el ridícul", ha dit ell– després de 6 anys "de no cantar més de 5 minuts". Sinó perquè la segona part del concert estarà dedicada exclusivament a cançons seves, que va interpretar al concert del Camp Nou del 1985, però que aquí seran reinterpretades per altres músics en actiu. La primera part serà un compendi de cançons que apel·len a la llibertat i que rememoren el concert del 1981 al Camp Nou, ha explicat un dels directors, Gerard Quintana.

Llach ha dit que va accedir a participar al concert perquè l'hi van demanar Carme Forcadell (ANC) i Muriel Casals (Òmnium), "com un més dels 60 artistes convidats", "com a ciutadà d'aquest futur país". Segons ell, el concert segella un procés que va arrencar l'11-S, que recollia les "petites flames que es mantenien enceses de fa segles" però que representa un canvi substancial respecte al passat: "És el primer cop que al capdavant del país hi ha la ciutadania de forma contundent".

Llach és optimista: "Com es pot aturar l'anhel d'un país? En nom de què? Actualment ja hem canviat els paràmetres respecte de fa un any o dos. Avançar serà complicat, però és a les mans de la gent", ha dit en la roda de premsa prèvia al concert, a peu de gespa del Camp Nou, amb un escenari ple d'escales cap al cel de fons.

stats