TEATRE
Cultura 15/06/2013

El Lliure vol confortar els espectadors

Pasqual tanca la millor temporada del teatre i dedicarà la vinent a "fer sentir bé" el públic

Antoni Ribas Tur
2 min

Barcelona."Al teatre ja no hi caben més denúncies", va dir Lluís Pasqual, el director del Teatre Lliure, durant la presentació de la pròxima temporada. Com que la corrupció supera la imaginació dels dramaturgs, Pasqual ha decidit solidaritzar-se amb els espectadors i dedicar-los la trentena d'espectacles que ha programat a partir del setembre. Vol que el públic "se senti bé, reconegut, menys sol" i que noti que les històries que veurà damunt l'escenari li pertanyen. Pasqual també ha d'agrair al públic que aquesta hagi sigut la millor temporada de la història del teatre, amb 89.550 espectadors (16.740 més que l'anterior), una ocupació del 75% i l'augment de taquilla en 200.000 €.

Pasqual encetarà temporada dirigint Recordant la Fedra amb la protagonista d' Una altra Fedra, si us plau del 1978, Núria Espert. El Lliure cuidarà els autors catalans, joves i consagrats. Pau Miró, Guillem Clua i Jordi Casanovas estrenaran La revolució no serà tuitejada al Lliure de Gràcia. Aquest últim serà el nou director resident i farà Una sèrie de teatre portant a escena el format de les sèries de televisió. A més, Iván Morales, després del fenomen de Sé de un lugar ,arribarà amb el seu nou muntatge, Jo mai . Pasqual recupera À la ville de... Barcelona , el muntatge de Joan Ollé que es va estrenar al Grec de l'any passat. Barcelona també està a l'arrel d' Adiós a la infancia , el muntatge que Oriol Broggi dirigirà a partir de textos de Juan Marsé.

Miguel del Arco, el director madrileny de moda, muntarà una versió d'Un enemic del poble d'Ibsen, amb Pere Arquillué i Mònica López. La línia dels clàssics s'estén amb Els dies feliços de Beckett amb Emma Vilarasau dirigida per Sergi Belbel, i L'encarregat , un Pinter que dirigirà Xicu Masó. Fins i tot hi haurà lloc per al musical, amb Marry me a little de Stephen Sondheim dirigit per Toni Martin. L'any que ve es tornaran a veure els dos èxits d'enguany: L'onada d'Ignacio García May i Els feréstecs de Goldoni. La satisfacció més gran que ha tingut el director és la trucada d'una dona que volia entrades d'un espectacle "perquè li havia recomanat el metge". Una exposició homenatjarà Anna Lizaran.

stats