MÚSICA
Cultura 07/02/2013

Lee Ranaldo encapçala el cartell del festival Tanned Tin de Castelló

Xavier Cervantes
2 min
Lee Ranaldo, fundador del grup Sonic Youth, farà dos concerts al festival de Castelló.

BARCELONA.El Teatre Principal i el Casino Antic de Castelló de la Plana acullen a partir d'avui i fins dissabte la catorzena edició del Tanned Tin, un dels festivals de música alternativa més veterans de l'Estat. Enguany l'estrella és Lee Ranaldo. Fundador del grup Sonic Youth, el guitarrista nord-americà tindrà una doble presència: avui farà un concert acústic tot sol -però amb alguna sorpresa- i divendres presentarà amb banda el disc Between the times and the tides (2012), un treball en què l'experimentació ha cedit l'espai a cançons de pop-rock i folk.

Seran els únics concerts de Ranaldo a Europa. "Va acceptar tocar a Castelló després de les bones referències que li van donar Chris Brokaw i Thruston Moore -company seu a Sonic Youth-, que han actuat en altres edicions del festival", diu el director del Tanned Tin, Jesús Llorente, que explica que va ser el mateix Ranaldo qui va suggerir fer dos concerts.

Llorente, que des de fa vint anys també dirigeix el segell Acuarela, considera que aquest any el festival és "més obert" que mai. "Hi ha més estils, més llengües i més procedències geogràfiques", diu. Per exemple, el grup de Mali Tamikrest, que combina música africana amb pop i rock; els italians Massimo Volume, que fins ara no havien tocat a l'Estat, o Maher Shalal Hash Baz, el grup del japonès Tori Kudo. El cartell es completa amb els concerts de la canadenca Julie Doiron, els bascos Lisabö, l'andalús Sr. Chinarro, els portuguesos Tropa Macaca, el projecte Gravenhurst, del britànic Nick Talbot, el grup londinenc de post-punk Tigercats i el també britànic Neil Halstead, entre d'altres.

Toti Soler i Pau Vallvé

Una de les sorpreses del cartell és Toti Soler. Per Llorente, la presència del llegendari guitarrista de Vilassar de Dalt no és "una reivindicació", sinó un símptoma de "la normalitat" d'un festival consagrat a artistes que li agraden, com ara Pau Vallvé i Nacho Umbert, que també passaran per Castelló.

stats