COMUNITAT
Cultura 17/04/2011

'Lamparetes' i Josep Pla, el Sant Jordi de l'ARA

Els lectors de l'ARA poden estar contents. Dissabte que ve, Sant Jordi, amb el diari podran aconseguir el nou disc d'Antònia Font. A més, repassarem la figura de Josep Pla als 30 anys de la seva mort.

Andreu Gomila
2 min
"m'exalta el nou i m'enamora el vell" La banda mallorquina Antònia Font, fotografiada al barri de Sa Gerreria de Palma, us ofereix el nou 'Lamparetes'. Què hauria escrit d'ells el jove Josep Pla? Segur que, com Foix, hauria dit que l'exalta el nou.

Barcelona.Lamparetes és el retorn de l'any, el d'Antònia Font. El disc més esperat després de l'esclat de la banda mallorquina amb Batiscafo Katiuscas (2006) i de la parada de dos anys. Com que el grup de Joan Miquel Oliver té més ganes que mai de tornar a la carretera, el diari ARA porta als quioscos de Catalunya i les Illes Balears el nou disc poques hores abans que celebrin al Teatre Principal de Palma la posada de llarg de les noves cançons. Serà el dia de Sant Jordi i el 24 d'abril. Dos dies únics per aconseguir el CD per només 13,95 euros.

Tenir Lamparetes és la millor manera de preparar-se de cara a una gira d'Antònia Font que engegarà motors el 25 d'abril, que els portarà a Barcelona els dies 28, 29 i 30 d'abril, i que els farà passar pel Cruïlla, FIB, Pop-Arb, Festival In-Somni de Girona, Lliçà d'Amunt, Madrid i un llarg etcètera. Ja us avancem que la banda tocarà, de principi a fi, les catorze cançons del seu sisè disc d'estudi. Així que us convé tenir-lo per gaudir dels concerts en igualtat de condicions. Encara que us sapigueu de memòria Alegria , Wa yeah , A Rússia , Mecanismes i Alpinistes-samurais , tindreu uns dies per memoritzar nous clàssics com Me sobren paraules , Coses modernes , Clint Eastwood i Calgary 88 .

Això no serà tot. Perquè a l'ARA creiem amb el que és nou, el que torna, i amb el passat. Per això el dissabte de Sant Jordi, el diari et regalarà un suplement de 48 pàgines que analitzarà la figura de Josep Pla, de qui és compliran 30 anys de la seva mort. L'escollit per retre-li homenatge no és un qualsevol, sinó ni més ni menys que el cuiner català més important, el més venerat, Ferran Adrià. El de l'Hospitalet de Llobregat, amb un peu a l'Empordà des de l'obertura d'El Bulli, ens farà la portada, i el suplement explicarà des de què menjava Pla a quins són els hereus de la seva personalitat i precisa escriptura. Hem parlat amb els principals planians del país, repassem la seva vida i obra i, fins i tot, hem recuperat un text de Joan Fuster sobre l'autor d' El quadern gris , que va il·lustrat amb fotografies de Xavier Miserachs.

Tots els llibres infantils

Durant el dia del llibre i de la rosa, a l'ARA no ens oblidem dels més petits de la casa. El suplement Criatures recollirà des dels nous clàssics de la literatura infantil i juvenil fins als volums de factura incipient més engrescadors, totes les novetats editorials per a nens que hi ha de cara a Sant Jordi. A més, el diari regala als seus lectors un llibre il·lustrat sobre la llegenda del cavaller i el drac, la millor manera d'explicar als menuts un dia tan especial. Tot plegat perquè ningú no es quedi sense el seu Sant Jordi. El dia dels llibres, les roses, de l'aniversari d'un dels millors escriptors del segle XX i el del retorn d'una banda que no deixa de sorprendre'ns amb cada nou disc. Felicitem-nos .

stats