17/05/2012

L'Institut Català de Finances al rescat de les sales alternatives

2 min

La Generalitat compromet despesa però no paga La conselleria de Cultura deu diners als agents del sector cultural, a festivals i vés a saber a qui més. Però, en alguns casos, busca solucions alternatives. Així ha passat amb les sales alternatives i altres sales amb conveni amb la Generalitat, que fins fa uns dies no havien firmat el conveni de col·laboració que s'havia d'haver firmat el setembre de l'any passat. Signat però sense recursos, la conselleria ha arribat a un acord amb l'Institut Català de Finances perquè els doni un crèdit. Això vol dir un cost extra de finançament amb pressupostos ja molt ajustats. I també vol dir que, per ara, no han rebut ni un sol euro de la col·laboració institucional i malviuen de la taquilla. Sobretot les sales alternatives, que són deficitàries per definició i estan amb l'aigua al coll. En alguna sala no s'ha pogut pagar algun sou i la situació és cada cop mes angoixant. I Mascarell subvencionant la Fira d'Abril amb 40.000 euros per activitats artístiques. I olé !

Elogi d''Insomni'No puc fer un balanç del Festival NEO. Seria injust, ja que no he vist moltes de les propostes. Però sí que puc afirmar que, en el pas pel festival, hi ha hagut unanimitat absoluta en relació a un espectacle. Es tracta d' Insomni , la nova creació de Xavier Bovés i la seva companyia Playground, que ja es va estrena en l'últim Temporada Alta i que es veurà també en el Festival de Otoño en Primavera de Madrid. Insomni és un monòleg gestual i objectual que no solament expressa amb imatges l'estat de vigília del títol, sinó que mostra una composició gairebé musical de l'actor manipulador. Bovés aconsegueix fer-nos passar d'un cert desconcert inicial a una excitació emocional davant de les idees que, amb un cadència hipnòtica, captiven fins la fascinació. Si el troben, no se'l perdin.

Una notícia bonaLa Unió Europea acaba d'editar el Manual sobre el potencial cultural per al desenvolupament econòmic i cita Fira Tàrrega com a model d'indústria cultural i creativa que demostra el potencial de la cultura per al desenvolupament local i nacional. En el manual es destaca l'impacte econòmic per al sector de les arts escèniques de Fira Tàrrega i es planteja com un camí a seguir per a la dinamització econòmica d'entorns perifèrics.

stats