INSTITUCIONS CULTURALS
Cultura 20/02/2012

L'Ajuntament d'Olot tanca l'Espai Zer01 d'art contemporani

A.r.t.
2 min
L'Ajuntament d'Olot tanca l'Espai Zer01 d'art contemporani

BARCELONA.Olot corre el risc de perdre un dels espais dedicats a l'art contemporani més emblemàtics del país: l'Espai Zer01. Divendres Pep Berga Vayreda, regidor de Cultura de la localitat, va comunicar a David Santaeulària, fundador i director de l'espai, que el projecte no tindrà continuïtat. El motiu del tancament del centre és econòmic. L'Ajuntament vol estalviar-se els 75.000 euros anuals que costa la programació de l'Espai Zer01 i de l'altre espai que en depèn, la Sala 15, i el programa de beques del centre.

La resposta de la comunitat artística no s'ha fet esperar. S'ha creat una plataforma per demanar a l'Ajuntament que es faci enrere de la seva decisió. Representants d'aquesta entitat faran arribar avui a l'Ajuntament la petició amb què demanen que el consistori no tiri endavant la decisió de tancar el centre. Ahir a la nit ja comptava amb l'adhesió de més de 80 personalitats del món de la cultura, com ara Carles Guerra, cap d'exposicions del Macba; Xavier Antich, president de la Fundació Tàpies; Pilar Parcerisas, vicepresidenta del CoNCA; Glòria Picazo, directora de la Panera de Lleida, i Florenci Guntín, secretari de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya.

Al llarg dels 10 anys vida, l'Espai Zer01 s'ha convertit en una institució de referència per als artistes emergents catalans. Hi han passat creadors com Carles Congost, Pedro G. Romero, Daniel G. Andújar, Joan Morey, Jordi Mitjà, Job Ramos i Daniel Jacoby. Abans de ser adquirida per la Fundació La Caixa, que la mostra actualment al CaixaForum de Barcelona, Accions a l'univers , de Bestué i Vives, es va poder veure en aquest espai. Des d'Olot, l'Espai Zer01 ha treballat amb centres estatals i internacionals com la Sala Rekalde de Bilbao, el Musac de Lleó, el CGAC de Santiago de Compostel·la, el pavelló català de la Biennal de Venècia i el CCCB.

stats