Institucions culturals
Cultura 29/08/2013

L'Ajuntament de Barcelona engega els canvis estatutaris per exercir una 'posició dominant' al Macba i a l'Auditori

El consistori també elaborarà nous contractes amb la Fundació Miró, la Fundació Tàpies i el Teatre Lliure

Acn
1 min
Jaume Ciurana / ACN

BarcelonaEls canvis en la governança de sis grans equipaments culturals de Barcelona van prenent forma. Després de l'aportació extraordinària de 5 milions d'euros anuals en els propers tres anys, l'Ajuntament barceloní ha iniciat les modificacions estatutàries per adquirir una "posició dominant" al Macba i a l'Auditori, tal com ha assegurat el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Ciurana distingeix entre equipaments de "projecció nacional", com el Gran Teatre del Liceu i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, i altres amb "vocació més local", com el Macba, l'Auditori, la Fundació Miró, la Fundació Tàpies, el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure. Així, els dos primers espais "quedaran sota el lideratge del departament de Cultura", mentre que als altres, l'Ajuntament hi assumirà un paper protagonista que està concretant aquests dies.

La contribució de l'Ajuntament de Barcelona al Fons de Capitalitat Cultural es va anunciar l'abril passat amb l'objectiu de compensar les minves de la Generalitat i del govern espanyol en aquests equipaments culturals de la ciutat. Amb aquesta dotació extraordinària, l'Ajuntament aporta un 55% del pressupost del Macba; la Generalitat, un 32%, i el ministeri, un 13%. Del capital destinat a l'Auditori, un 59% prové del consistori, i un 49%, de la Generalitat. En el cas de les fundacions privades, s'elaboraran nous contractes programa per fixar les "condicions de relació" entre aquestes institucions i l'Ajuntament, segons ha informat Ciurana.

stats