MÚSICA
Cultura 20/06/2013

Josep Carreras canta a Broadway a Pedralbes

Xavier Cervantes
2 min

Barcelona.Leonard Bernstein, Jerome Kern, George Gershwin i Cole Porter són alguns dels compositors del repertori que cantarà Josep Carreras aquesta nit, a partir de les deu. Serà el concert d'inauguració del Festival Jardins de Pedralbes, una nova cita musical per a l'estiu barceloní. Carreras estarà acompanyat de la soprano italiana Gladys Rossi, i tots dos tindran el suport instrumental de la GIO, l'orquestra simfònica de les comarques gironines, sota la direcció de David Giménez Carreras, nebot del tenor barceloní.

El concert es presenta com un recorregut simfònic, amb una orquestra de setanta músics, per alguns dels grans moments del musical nord-americà. Hi haurà cites canòniques a Candide i West Side Story de Leonard Berstein, Man of La Mancha de Mitch Leigh, The phantom of the opera d'Andrew Lloyd-Weber, The gay divorce de Cole Porter i Porgy & Bess i An american in Paris de George Gershwin, entre d'altres.

Carreras i Rossi alternaran el rol solista i també protagonitzaran algun duet en un programa que inclou cançons tan emblemàtiques com Moon river , la composició de Henry Mancini amb lletra de Johnny Mercer que va popularitzar Audrey Hepburn a la pel·lícula Esmorzar amb diamants (Blake Edwards, 1961).

Per a l'orquestra gironina, que va debutar el 5 de febrer del 2012 i que té Marcel Sabaté com a director titular, serà el primer concert a Barcelona i a les ordres d'una batuta convidada.

L'Empordà a Barcelona

El concert de Josep Carreras obrirà el Festival Jardins de Pedralbes, organitzat per la promotora Concert Studio, que fins al 2011 va ser la responsable del Festivals Jardins de Cap Roig. El model empordanès es trasllada a Barcelona, amb un gran escenari a l'aire lliure davant del qual es desplega un aforament per a dues mil persones assegudes, i amb entrades a uns preus que van dels 37 als 188 euros.

El cartell del festival es completa amb sis concerts més: Julio Iglesias el 26 de juny -és l'únic per al qual ja s'han exhaurit les entrades-, Antony & The Johnsons amb l'espectacle She's so blue el 28 de juny, Roger Hodgson -una de les veus de Supertramp- el 3 de juliol, Lana del Rey -que tindrà com a teloner el mallorquí L.A.- el 5 de juliol, Earth, Wind & Fire el 7 de juliol i Crosby, Stills & Nash el 8 de juliol.

stats