MÚSICA
Cultura 10/04/2012

La Iaia i Maria Coma, al festival L'Hora del Pati

X.c.
2 min

BARCELONA.Breda acollirà els dies 13 i 14 d'abril la segona edició del festival de música L'Hora del Pati, que se celebrarà als escenaris del Centre Cultural Els Forns i a la plaça de la Vila. Els caps de cartell seran dos dels noms amb més projecció de l'escena catalana: el trio vigatà La Iaia i la cantant i pianista barcelonina Maria Coma.

La Iaia, que continuen defensant en directe les cançons del seu primer àlbum, Les ratlles del banyador , actuaran en la primera jornada. La bona rebuda del disc ha permès a Ernest Crusats, Jordi Casadesús i Jordi Torrents omplir una agenda de concerts que de moment té dates confirmades fins a l'agost. A Breda els acompanyarà l'Orchestra Fireluche. Aquesta formació de la Cellera de Ter, a la Selva, va publicar l'any passat el disc D'un llonguet un pa de quilo . La seva proposta parteix del folk per expandir-se cap a sonoritats d'altres latituds, com ara la música africana.

De Breda a Berlín

Com La Iaia, Maria Coma també té programats una colla de concerts fins a l'agost. A Breda hi actuarà el dia 14, aquesta vegada en solitari, sense banda de suport. El repertori l'ocuparan en bona part les cançons de Magnòlia , un dels discos més destacats de l'any passat. Després de Breda, Coma viatjarà fins a Berlín, on oferirà tres concerts del 18 al 21 d'abril. Uns dies més tard presentarà el disc a Madrid.

El cartell de la segona jornada del festival L'Hora del Pati també inclou l'actuació del quintet barceloní Bremen, coneguts sobretot per la cançó Ja ho veus , la sintonia del programa Mestres de Televisió de Catalunya. De moment els Bremen han editat un EP, amb un so pròxim al pop folk nord-americà.

La programació del festival es completa a la plaça de la Vila amb el concert performance del projecte Esperit!, de Mau Boada; l'actuació de The Gramophone Allstars, una formació de jazz-soul-funk, i les sessions dels DJ Freakman i Pepesicko.

stats