ARA LLEGIM
Cultura 20/06/2013

Un museu de Tòquio recrea l'univers de Harry Potter

'Harry Potter, the exhibition' arrenca amb la prova del barret que tria, i a partir de llavors ofereix la possibilitat de jugar al 'quidditch' o consultar alguns dels llibres de pocions presents a la sèrie de novel·les

Efe
2 min

TòquioLa Torre Mori de Tòquio s'ha deixat impregnar de l'univers del mag Harry Potter. Els uniformes del col·legi Hogwarts, els llibres de bruixeria o l'escombra Nimbus 2000 centren una mostra, anomenada 'Harry Potter, the exhibition', que s'inaugura aquest dijous a la capital del Japó.

Tothom que accedeix a l'exposició, el primer que ha de fer és passar la prova del barret que tria, com si fos un alumne que acaba d'ingressar a Hogwarts. El viatge pels passadissos del museu, al qual s'accedeix després de pagar una entrada d'uns 19 euros, continua un cop el barret decideix a quina de les quatre cases del col·legi de màgia s'ha estat acceptat.

Havent travessat una rèplica de l'andana '9 i 3/4' de l'estació londinenca de Kings Cross, s'accedeix al gruix de la mostra. Els vestuaris emprats en les vuit pel·lícules de la sèrie pels actors Daniel Radcliffe, Emma Watson o Alan Rickman constitueixen el principal reclam de l'esdeveniment, que ja ha passat per ciutats com Chicago, Nova York, Sidney o Singapur.

També es poden visitar els llits del dormitori que compartien Harry Potter i el seu amic Ron Weasley, els llibres d'assignatures màgiques, artefactes singulars o el calze de foc. El 'quidditch', l'esport fictici que va inventar JK Rowling per a la saga i que es juga sobre escombres voladores, té el seu propi apartat en la mostra. Fins i tot hi ha la possibilitat de fer passar una pilota a través d'uns cèrcols.

Després de visitar el taller d''herbologia' de la professora Sprout, la cabana de l'entranyable gegant Hagrid o el tenebrós cementiri on es reuneixen els cavallers de la mort –els seguidors de Voldemort, enemic de Harry Potter– s'accedeix a la botiga de regals. A la tenda, que simul·la la botiga Ollivander, s'hi poden comprar varetes màgiques, corbates amb els colors de Gryffindor o fins i tot ulleres rodones amb muntura metàl·lica a l'estil Potter.

stats