Publicitat
Publicitat

Teatre

'El drac d'or', 'Els justos', 'HARKET [protocolo]' i 'Equilibristes', finalistes del BBVA de Teatre

Els quatre espectacles es representaran a Vic i Calldetenes durant el maig i el 2 de juny es coneixerà el guanyador

Aquest dimecres s'han fet públiques les quatre obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2014, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA. Els espectacles finalistes són 'El drac d'or' de la companyia Teatre Invisible, 'Els justos' de la companyia AlGalliner, 'HARKET [protocolo]' de PanicMap i 'Equilibristes' de Farrés Brothers i Cia.

Els quatre espectacles es representaran el 2 i el 16 de maig a L'Atlàntida de Vic i el 9 i el 23 de maig al Teatre Auditori de Calldetenes. L'Atlàntida de Vic, nou espai d'exhibició del premi, acollirà les representacions d''El Drac D'Or' (2 de maig) i de 'HARKET [protocolo]' (16 de maig). L'Auditori Teatre de Calldetenes acollirà 'Els justos' (9 de maig) i 'Equilibristes' (23 de maig).

El guanyador, que es coneixerà el 2 de juny a la Sala Ramon Montanyà de l'Atlàntida de Vic, farà una gira per Catalunya de quatre representacions valorada en 16.000 euros. Els finalistes, per la seva banda, rebran 900 euros. A més, es concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes i també es rendirà homenatge a Montserrat Carulla. L'actriu catalana rebrà un premi en reconeixement a la seva trajectòria. Com a novetat, també es lliurarà un guardó de reconeixement especial al Grup de Teatre Social de Femarec.

Les quatre obres finalistes s'han seleccionat entre 99 propostes teatrals: 76 provenien de Catalunya i 23 de la resta de l'Estat espanyol. Aquesta és la 14a edició del Premi BBVA de Teatre, amb un jurat format per cinc professionals del món del teatre i presidit per Sergi Belbel, autor, director teatral i ex director artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Al 2013 es el guanyador del Premi BBVA de Teatre va ser l'espectacle 'Hotot', de la companyia Cascai Teatre.

Les