Cinema
Cultura 17/06/2013

Els Goya podran tenir fins a sis candidates a millor pel·lícula

Els guardons modifiquen el sistema de recompte de vots i limiten el nombre de guanyadors que poden pujar dalt l'escenari

Efe
2 min

MadridEls Premis Goya amplien de quatre a cinc els treballs finalistes a la millor pel·lícula i al millor curtmetratge i, en cas d'empat entre el cinquè i el sisè film, les dues categories podran tenir sis candidats. Així ho assenyalen les bases dels guardons, que s'han publicat avui a la pàgina web de l'Acadèmia del Cinema. Una altra novetat incorporada és que només podran pujar dalt l'escenari tres dels guanyadors en la categoria de millor pel·lícula i tan sols una persona s'encarregarà dels agraïments en nom de tots els productors guardonats.

La 28a edició dels guardons també incorpora un sistema mixt de recompte de vots de la primera fase en la majoria de les categories: els acadèmics seleccionaran dos dels quatre finalistes a cada guardó i dos més s'escolliran per part dels especialistes de cada àmbit. En cas de coincidència entre la selecció dels acadèmics i la dels experts en l'especialitat, el notari prendrà com a quarta finalista la tercera pel·lícula més votada entre els membres de l'Acadèmia. D'aquesta nova normativa en queden fora la de millor pel·lícula i la de curtmetratge, que se seleccionaran a través dels acadèmics amb dret a vot, i les de millor documental, pel·lícula europea, pel·lícula iberoamericana, curtmetratge documental i curtmetratge d'animació.

Els Premis Goya 2014, que s'entregaran el diumenge 9 de febrer, tindran reconeixements en 24 categories i un únic guardó per destacar una trajectòria professional. Poden optar als premis tots els llargmetratges estrenats a Espanya en sales comercials i amb taquilla oberta al públic entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2013, sempre i quan hagin estat en cartellera almenys set dies consecutius a la mateixa sala, excepte el cas dels documentals, que és de tres dies.

stats