PATRIMONI
Cultura 26/06/2013

La Generalitat desmunta un mural de Miró de la seu d'Ensenyament després de vendre l'edifici

Aquest dimecres s'ha començat a desmuntar el mural del vestíbul, que es traslladarà al MNAC, després de vendre l'immoble per 172 milions d'euros

Efe
1 min

BarcelonaLa Generalitat ha començat a desmuntar aquest dimecres un gran mural ceràmic de Joan Miró situat al vestíbul de la seu del Departament d'Ensenyament a Barcelona, immediatament després que el govern català aprovés la venda d'aquest edifici a un fons immobiliari del grup assegurador francès AXA. Fonts del Departament d'Ensenyament han precisat que el mural, propietat de la Generalitat de Catalunya, serà traslladat al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), on es muntarà de nou.

Aquesta peça, que donava la benvinguda als visitants que accedien al Departament d'Ensenyament, mostra la iconografia més típica de Joan Miró, amb un color intens, diversos ulls i una senzilla estrella mironiana en negre. Des del Patrimoni de la Generalitat han indicat que, quan la Generalitat va adquirir l'edifici per ubicar-ne la seva seu d'Ensenyament, el mural ja es trobava a l'immoble.

La venda que ha realitzat aquest dimarts el govern català al grup AXA, que inclou l'edifici d'Ensenyament i 12 immobles més propietat de la Generalitat, ha suposat uns ingressos de 172 milions d'euros. La Generalitat, que portava diversos anys intentant tancar aquesta operació, obté així uns beneficis que li serviran per evitar més retallades en la despesa. A més, seguirà en aquests immobles com a llogatera durant un període màxim de 20 anys per una renda anual de 16,2 milions d'euros.

stats