CINEMA
Cultura 08/08/2013

'Futbolín', de Campanella, la primera pel·lícula d'animació que inaugurarà el festival de Sant Sebastià

Serà la 'première' internacional i fora de concurs d'un film que ha arrasat a l'Argentina, on ja l'han vist un milió d'espectadors

Efe
1 min
'Futbolín' inaugurarà Sant Sebastià

SANT SEBASTIÀLa pel·lícula 'Futbolín', la primera incursió de l'argentí Juan José Campanella en el món de l'animació en 3D, obrirà el proper 20 de setembre la 61a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià. Serà la 'première' internacional i fora de concurs d'aquest film, estrenat a l'Argentina amb el títol de 'Metegol', el nom amb què es coneix en aquell país aquest joc. La cinta de Campanella ha superat ja el milió d'espectadors al seu país i va finalitzar el primer cap de setmana en cartell com la millor obertura d'una pel·lícula argentina de tots els temps.

'Futbolín' explica la història d'Amadeo, que viu en un poble petit i juga al futbolí. Les figures dels futbolistes del joc cobraran vida i s'embarcaran en una aventura en què s'hauran d'enfrontar a un jove, El Crack, que torna al seu lloc d'origen convertit en el millor futbolista del món. El seu objectiu és comprar el poble, transformar-lo en un parc temàtic i venjar-se de l'única derrota que ha patit en la seva vida: la que li va infligir Amadeo al futbolí.

Campanella, director de films com 'Luna de avellaneda' (2004) o 'El hijo de la novia', torna al Zinemaldia quatre anys després de competir a la Secció Oficial amb 'El secreto de sus ojos' (2009), guanyadora d'un Goya i un Oscar i una de les favorites dels crítics que van assistir al Festival, tot i que finalment no va resultar premiada.

stats