Cinema
Cultura 13/08/2013

Fragments d'un film inèdit de Jerry Lewis apareixen a internet

Molt poca gent va veure 'The Day the Clown Cried', que no es va arribar a estrenar

Efe
1 min

Nova YorkPocs dies després del descobriment del debut inèdit d'Orson Welles, han aparegut a internet fragments d'un altre film pràcticament desconegut. Es tracta de 'The Day the Clown Cried', una pel·lícula del 1972 dirigida i protagonitzada per Jerry Lewis sobre un pallasso que va viure a l'època de l'Holocaust. Després de la mala rebuda entre el públic en les primeres proves, el llargmetratge no es va estrenar.

El film narra la història de Helmut Doork, un pallasso que acaba en un camp de concentració per haver fet una paròdia de Hitler i al qual s'assigna la tasca de conduir les criatures fins a la cambra de gas. Els intèrprets Harriet Andersson i Claude Bolling també formen part del repartiment, que inclou una petita aparició de Serge Gainsbourg. La pel·lícula era una forta aposta de Lewis, que es va aprimar més de 15 quilos al llarg de sis setmanes per encaixar en el paper i va viatjar fins a Suècia per rodar-la.

Molt poca gent va poder veure 'The Day the Clown Cried', que significa 'El dia que el pallasso va plorar'. Ara, a través del portal YouTube, se'n poden visualitzar algunes escenes, com també vídeos en què es veu Jerry Lewis aconsellant els actors durant el rodatge.

stats