Cultura 13/04/2012

El Festival de Torroella es prepara per fer el salt el 2014

X.c.
2 min
L'Espai Ter acollirà el Festival de Músiques de Torroella d'aquí dos anys.

BARCELONALa cantant Anne Sofie von Otter, el conjunt Il Giardino Armonico, la soprano Julia Lezhneva i els pianistes Josep Colom i Joaquín Achúcarro són els grans reclams del 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, que se celebrarà a la vila del Baix Empordà del 21 de juliol al 23 d'agost. Serà la penúltima edició tal com es coneix des del 1980, perquè l'any 2014 traslladarà la seva seu principal a l'auditori de l'Espai Ter, la construcció del qual està en la seva fase final.

El canvi significarà augmentar significativament l'aforament dels concerts, de 500 a 750 localitats. "El futur auditori donarà un gran impuls al festival", va dir ahir Josep Lloret, president de les Joventuts de Torroella, a la conselleria de Cultura. Fèlix Riera, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), va recordar que el festival és "estratègic per a la Generalitat" i que amb l'ampliació farà "un salt" que l'ha de consolidar com a "pal de paller de la música clàssica al nostre país".

Tot i això, per a l'edició del 2012, el festival compta amb un pressupost de 630.000 euros, 70.000 menys que l'any anterior. L'aportació de totes les institucions ha baixat: la de la Generalitat un 8% i la de la Diputació de Girona un 19%. A més dels ajuts de la Fundació Catalunya Caixa i del ministeri de Cultura, que caurà vora el 10%, l'Ajuntament de Torroella retallarà un 26% respecte al 2011. La diferència s'ha invertit en el nou auditori, segons va explicar l'alcalde de Torroella, Jordi Cordón. Llovet no descarta que l'any 2013 ja es puguin fer alguns recitals de piano a l'Espai Ter, si està llest el condicionament acústic.

Programació amb Pérez Treviño

Jordi Llovet va confeccionar la programació d'aquesta edició amb Oriol Pérez Treviño abans que dimitís com a director de L'Auditori. Dels quinze concerts destaca el d'Anne Sofie von Otter, que interpretarà peces de Grieg, Sibelius, Debussy i Paul McCartney, entre d'altres. El músic convidat serà el pianista Josep Colom, i Il Giardino Armonico interpretarà la integral dels Concerts de Brandenburg de Bach. També es faran quatre concerts per commemorar els aniversaris de Toldrà, Mompou i Montsalvatge.

stats