POLÍTICA CULTURAL
Cultura 23/01/2013

Ferran Mascarell relleva el seu secretari general, Xavier Solà

L.s.
1 min
Ferran Mascarell  Relleva el seu secretari general,  Xavier Solà

BARCELONA.L'última fitxa que ballava del puzle del departament de Cultura ha acabat caient. El conseller, Ferran Mascarell, ha decidit canviar el que en la passada legislatura va ser la seva mà dreta, el secretari general, Xavier Solà. Ahir mateix es va fer oficial el nomenament de la seva substituta, Pilar Pifarré, fins ara secretària d'Administració i Funció Pública del departament de Governació. D'aquesta manera, Mascarell mata dos pardals d'un tret: opta per una persona amb llarga experiència a l'administració que pertany a Convergència Democràtica -després dels últims nomenaments, que havien reduït el pes del partit a la conselleria- i alhora evita la possible polèmica que es podria produir quan es resolgui la investigació que la Fiscalia Anticorrupció està duent a terme pels presumptes negocis irregulars que hauria fet Solà durant la seva etapa a l'Associació Catalana de Municipis.

Llicenciada en filosofia i ciències de l'educació per la UB i màster en funció general a les administracions públiques per Esade, Pifarré (Barcelona, 1955) també ha treballat a les conselleries d'Ensenyament, Treball i Cultura (on del 1999 al 2004 va ser subdirectora general d'Administració i directora de Serveis). També va treballar a l'Ajuntament de Sant Cugat. Des del 2006 és diputada per CDC al Parlament.

Solà opta a dirigir el Liceu

Xavier Solà ja té un nou destí. Tot apunta que acabarà sent el director del Gran Teatre del Liceu, en substitució de Joan Francesc Marco, que ho era des del 2008 i acaba contracte el juliol d'aquest any. En tot cas, aquesta és la proposta que posarà sobre la taula el conseller Mascarell i a la qual han de donar el vistiplau definitu el ministeri, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, la Societat Gran Teatre del Liceu i el Consell de Mecenatge.

stats