Cultura 27/06/2013

El FAD lliura els guardons del millor disseny industrial de l'any

Unes làmpades de pantalles de diferents mides i una catifa per a nadons reben els premis Delta d'Or i la medalla Adi d'Or per a estudiants de disseny

Ara / Efe
1 min
Les làmpades 'Headhat', de Santa & Cole / FAD

BarcelonaAquesta nit s'han lliurat els primers guardons del FADfest, el festival de disseny que organitza el FAD: els de disseny industrial. El Delta d’Or ha reconegut el sistema de llums amb pantalles de diferents mides i materials, 'Headhat' de Santa & Cole. El jurat ha valorat en la peça guanyadora que es tracta d'"un sistema senzill, honest i flexible, que aconsegueix donar una gran calidesa a la il·luminació amb LED" i també ha destacat la seva sostenibilitat perquè està format per molt pocs components modulars i intercanviables.

Genís Senén ha rebut la medalla Adi d’Or per a estudiants de disseny per 'Xai', una catifa per a nadons de fins a nou mesos que es pot transformar en un cistell o una petita butaca. El nom remet al material amb què està feta: llana de l’ovella Xisqueta, autòctona dels Pirineus.

Tant les obres guanyadores com les finalistes es poden contemplar al mateix DHUB en l'exposició, "El millor disseny de l'any", que estarà oberta al públic fins al 31 d'octubre. Els Premis Delta de disseny industrial són els més prestigiosos i veterans d'Espanya en aquesta disciplina i en els seus 53 anys de trajectòria han donat a conèixer nacional i internacionalment els productes més emblemàtics del disseny espanyol des dels anys 60 a l'actualitat. El jurat internacional va estar format per Johanna Agerman Ross, Tomás Alonso, Valérie Bergeron, Jozeph Forakis, Robert Punkenhofer, Viviana Narotzky i Mike Zancan.

stats