Música
Cultura 28/08/2013

Eufònic, la Mostra d'Art Sonor i Visual de les Terres de l'Ebre, oferirà propostes avantguardistes de 37 artistes

Un dels singulars escenaris del festival serà la llotja de peix, on es podran sentir els antics cantadors de subhastes

Acn
2 min

Sant Carles de la RàpitaUna amalgama de disciplines artístiques i estils, amb forta presència de pop electrònic, hip-hop avantguardista, abstraccions geomètriques, 'noise' electrònic, dansa sonora, 'dub' o una acció de "recuperació de la memòria" històrica a la llotja de peix de Sant Carles de la Ràpita amb els antics cantadors de les subhastes. És el programa, estretament vinculat a diferents paisatges i indrets concrets del mapa ebrenc, de la segona edició d'Eufònic.

Vicent Fibla, director d'Eufònic, assegura que la mostra segueix combinant propostes sonores, visuals i audiovisuals adreçades a un públic general "que no és verge", i treballa en la línia de convertir-se en un "esdeveniment cultural" de referència a les Terres de l'Ebre.

Dels 37 artistes participants, un 81% són catalans i un 32% provenen, concretament, de les mateixes Terres de l'Ebre. N'hi ha de procedència estatal o internacional com Musik Komite (Cadis) o Blow Factory (París). Els hispanofrancesos Edith Alonso i Antony Maubert compartiran cartell amb els barcelonins Desert, Sta, Videocratz, Wooki o els ebrencs Joan Martí Frasquier, el projecte Ensemble Topogràfic o Vicent Matamoros.

L'actuació de diversos DJ, entre ells Miqui Puig, l'autòcton Pablo Honeye o DJ2D2, en espais singulars, com l'anomenat "túnel" de Sant Carles de la Ràpita o el xiringuito de la Costa prop de la Punta de la Banya, completen bona part d'aquesta oferta centrada en l'exhibició. Paral·lelament, el festival reforça també el seu vessant de formació i la producció, amb tallers per a joves i grans, sobre disciplines com la gràfica generativa o la introducció al 'soundpaiting' per als més menuts.

Per Fibla, Eufònic és únic pel fet que els espectacles es fan en espais paisatgístics singulars: "Volem explorar nous espais sonors per a propostes més especialitzades", apunta. El convent, l'església nova, el soterrani de l'antiga escola, el túnel o la llacuna de l'Encanyissada seran alguns dels escenaris.

stats