14/12/2011

Escàndol a la piscina de l'ho-tel Juan Carlos

1 min

Una de les anècdotes ja clàssiques del safareig literari barceloní va inspirar una de les escenes punkies d'Egosurfing (Destino), la novel·la amb què Llucia Ramis va guanyar el premi Josep Pla 2010. El passatge d'Egosurfing en qüestió es produeix durant un còctel en què la Rut, l'alter ego de Ramis al llibre, acaba ben "gata" llençant-se a la piscina de l'Hotel Juan Carlos I de Barcelona.

Llucia Ramis era el 2008 una de les convidades a la festa del premi de novel·la negra d'RBA, que se celebra la primera setmana de setembre als jardins de l'Hotel Juan Carlos I. La festa acaba de matinada, quan els assistents més alcoholitzats ja han perdut el seny. A les tres de la matinada un amic va anunciar a Ramis que el seu exnòvio es casava. Afligida i amb els sentiments multiplicats per l'efecte del mam, l'escriptora va patir un atac d'angoixa. Per pal·liar el cop emocional, Ramis es va treure la roba mentre avançava per la gespa i es va llençar a la piscina només vestida amb calcetes. Allò va crear escola i l'any següent Ramis i altres companys del món editorial van repetir; el periodista i escriptor Antonio Baños ho va fer completament nu.

Arran de les queixes que allò va provocar, RBA va trucar als protagonistes del flashmob perquè no es repetís mai més. "Tot i així, cada any hi ha morbo per veure si m'hi torno a llençar", diu seriosa Ramis.

stats