ENTREVISTA
Cultura 13/06/2013

"Em fa por que acabem amb una norma més restrictiva"

Entrevista amb Marc Peris, artista urbà

1 min

S'han de legalitzar parets?

Si serveix per poder pintar de dia i més tranquil·lament, perfecte; si serveix per fer un vedat d'on no pots sortir, ja no em pareix tan bé. És molt difícil consensuar on es pot intervenir i on no. Qui ho determinarà? Se sancionarà a qui no es limite a pintar allà? Crec que és millor aplicar el sentit comú en cada cas i fer una tasca de conscienciació sobre on és una 'cafrada' pintar i on pot estar bé. Em fa por que acabem amb una norma molt més restrictiva.

Què us pareix el veïnat?

Crec que a Cort realment li xoquen iniciatives que es facen des dels veïns i d'alguna manera l'incomoden, ja que evidencien la seua manca d'actuació i que hi ha moviments més enllà de les institucions.

Què esperau de Cort?

Doncs m'agradaria que es poguessin pintar parets grans, com s'ha fet a Calvià. Volem grues i pintures, la resta, ja la posarem nosaltres.

Problemes amb la Policia?

Hi ha laissez faire , però qualsevol dia podria caure una multa.

Què aporta un grafit?

Han generat una nova forma de participació en l'entorn i un diàleg amb la resta de ciutadans, han recuperat espais degradats. Els grafits acosten l'art a moltes persones que, malauradament, mai no trepitjaran un museu ni una galeria.

Què diuen els que passegen?

Reaccionen molt bé. L'altre dia, estava pintant al barri i unes 'guiris' començaren a fer-se fotos sense parar i cridant.

stats