Cultura 24/01/2012

Eliseu Climent: "L'any vinent continuarem l'obra completa de Sagarra"

L'editor de 3i4 està decidit a seguir publicant Sagarra. Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, diu que "sempre que s'ha fet la sol·licitud s'ha concedit l'ajut corresponent".

Jordi Nopca
2 min

BARCELONA.La roda de premsa de presentació de l'acte d'homenatge institucional i popular al Palau de la Música d'ahir va portar cua: Joan de Sagarra anunciava que Edicions 3i4 havia suspès l'edició crítica de l'obra completa del seu pare a causa de dificultats econòmiques. Uns dies després de la notícia, Narcís Garolera, curador de l'edició, explicava a l'ARA que, efectivament, no hi havia data per a la publicació del volum vintè -el dinovè serà a les llibreries a principis de febrer-, i que la causa de l'aturada era "la retirada de la subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que havia ajudat a pagar els últims volums". Garolera afegia: "El conseller Mascarell va dir que s'ho repensaria, és a les seves mans".

Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, recorda que "sempre que s'ha fet la sol·licitud s'ha concedit l'ajut corresponent". En el cas de l'últim volum no es va poder fer efectiu perquè "el llibre no va ser editat durant aquell any". Izquierdo afegeix que "si el llibre apareix durant aquest any es pot tornar a demanar subvenció". Haurà de passar, en tot cas, per l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, l'anomenada finestreta única per a les subvencions culturals. Dels quatre o cinc membres que integren les comissions de valoració, un serà proposat per la ILC, ens que té la funció d'assessor del conseller de Cultura.

Eliseu Climent, editor de 3i4, està decidit a seguir la publicació de l'obra completa, de la qual encara queden mitja dotzena de volums. "L'any que ve continuarem -va explicar ahir-. Es tracta d'una edició caríssima de fer, igual que la correspondència de Joan Fuster i les obres de Miquel Batllori, i de tant en tant cal fer una aturada petita per agafar forces".

stats