Obituari
Cultura 26/06/2013

Mor Alan Myers, exbateria dels Devo

Va tocar al grup de 'new wave' nord-americà entre el 1976 i el 1986, la dècada en què van publicar discos com 'Q: Are We Not Men?, A: We Are Devo!' i 'Duty Now for the Future'

Ara
1 min

BarcelonaAlan Myers era anomenat pels germans Gerald i Bob Casale i els germans Mark i Bob Mothersbaugh –els seus companys de grup a Devo– com el 'metrònom humà'. El popular grup de 'new wave', que es va reunir l'any 2009, va comptar durant deu anys amb Myers, entre 1976 i 1986, els anys en què els Devo van ser més populars. Va participar al disc de debut dels nord-americans, 'Q: Are We Not Men?, A: We are Devo!' (1978, i també a 'Duty Now For the Future' (1979), 'Freedom of Choice' (1980) i 'Shout' (1984). El curiós nom del grup, Devo, significa 'desevolució': "En comptes de tirar endavant, la humanitat va cap enrere, en part per culpa de la mentalitat gregària de la societat nord-americana", asseguraven, amb molta ironia, quan van començar a tocar.

Myers ha mort a conseqüència d'una llarga malaltia. Gerald Casale, cantant, baixista i teclista del grup, ha dit: "Vaig tenir el privilegi de tocar amb ell durant deu anys. Perdre'l ha estat com quedar-se sense un braç. Descansi en pau! Vaig suplicar-li que no deixés els Devo (...) Alan, has estat el millor, molt més que un 'metrònom humà'.

stats