SAN MIGUEL PRIMAVERA SOUND 2012
Cultura 30/05/2012

Coses que només passen al Primavera Sound

Xavier Cervantes
2 min
Coses que només passen al Fòrum

Molts festivals són eclèctics, però només el San Miguel Primavera Sound és capaç de programar el mateix dia i a la mateixa hora propostes tan allunyades estilísticament com la música afrocubana i el black metal i que tot plegat no grinyoli. A partir de demà, el públic que vagi al recinte del Fòrum haurà de triar entre grups que difícilment tornaran a coincidir en un festival que no sigui el Primavera Sound.

Franz Ferdinand, A$AP Rocky o BombinoPop, hip-hop 2.0 o blues tuareg

Dijous l'escenari principal del Fòrum es tancarà amb els escocesos Franz Ferdinand, que aquest any publicaran un nou àlbum. A la mateixa hora, la 1.45, l'escenari Pitchfork acollirà l'actuació de Rakim Mayers, àlies A$AP Rocky, un raper de Harlem que ha aprofitat les xarxes socials per fer-se un nom entre la jove fornada del hip-hop. La tercera opció d'aquesta franja horària és Bombino, un guitarrista del Níger que agermanarà el blues amb la tradició tuareg a l'escenari Vice.

Afrocubism, Christina Rosenvinge o LiturgyCuba,

black metal o pop d'autora

Divendres l'oferta simultània és particularment excèntrica. A les 21 h Elíades Ochoa i Toumani Diabaté, sota el nom d'Afrocubism, representaran a l'escenari Ray-Ban el diàleg entre els ritmes cubans i els africans. Poc després, Christina Rosenvinge passarà pel Mini per defensar el seu pop d'autora, a la mateixa hora, les 21.45, que la cerimònia de black metal experimental dels nord-americans Liturgy. El metal extrem continuarà al Vice amb Napalm Death, pares del grindcore , i els llegendaris noruecs Mayhem.

Dominique A, Demdike Stare o Josh T. Pearson

Chanson , techno-dub o folk cru

Les coincidències de dissabte no deixen marge de maniobra a l'espectador més inquiet i tastaolletes. A les 21.45 h el francès Dominique A presentarà a l'escenari Ray-Ban el disc Vers les lueurs , una nova demostració de classe del músic de Nantes. No gaire lluny, l'escenari ATP serà testimoni de l'inquietant techno-dub dels britànics Demdike Stare, l'actuació dels quals coincidirà amb la del cru i dramàtic trobador nord-americà Josh T. Pearson a l'Auditori. Dissabte també coincideixen Goldflesh, The Weeknd i Yo La Tengo, tres maneres diferents d'entendre la música que només es poden veure juntes al Primavera Sound.

stats