DANSA
Cultura 17/12/2011

El Corella Ballet, més a prop de Catalunya

Laura Serra
1 min

BARCELONA.El Corella Ballet ha deixat de ser la companyia oficial de Castella i Lleó. El govern de la Junta i la fundació del ballarí no van renovar a principis de desembre el seu conveni de col·laboració. Consistia bàsicament en una aportació pública de 2 milions d'euros, una quantitat que l'administració considerava inassumible en temps de crisi i Corella innegociable.

La companyia i la fundació -que té per objectiu crear una escola de dansa clàssica- marxaran de Segòvia tan aviat com trobin millors aliances institucionals. I el primer lloc on han llançat l'ham ha estat a Catalunya, en concret a Barcelona i Figueres. Fa anys que l'alcalde de la capital empordanesa està en contacte amb Corella perquè instal·li l'escola superior de ballet a la ciutat. "És un projecte que tenim ben orientat: tenen uns terrenys a la seva disposició, tenim encarat el finançament de l'equipament i un possible concert de l'activitat docent per part d'Ensenyament", afirmava ahir l'alcalde Santi Vila. Però l'escola no es podria desmembrar de la companyia, i el Corella Ballet posa de condició establir-se en una ciutat gran com Barcelona.

Fonts de l'ajuntament de la capital han confirmat que hi ha hagut contactes amb Ángel Corella i que estarien disposats a ajudar-lo "a buscar un espai". Estan "oberts a col·laborar sempre que quedi clar que la companyia té el seu finançament ordinari cobert" i afirmen que "no hi hauria ajuts econòmics que anessin en detriment de la resta de companyies de la ciutat". La conselleria de Cultura dóna suport al projecte, però si el lidera Figueres. El Corella Ballet anirà on trobi els dos milions d'euros que ha perdut, siguin provinents de fons públics o de capital privat.

stats