MÚSICA
Cultura 28/06/2013

El XIX Concurs Internacional de Piano Ricard Vinyes s'instal·la a Lleida

Arrenca el proper diumenge dia 30 de juny a l'Auditori Municipal Enric Granados. El dijous 4 de juliol tindrà lloc la gran final.

Ara
2 min

BarcelonaArriba a Lleida la XIX edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Vinyes, que se celebrarà del diumenge 30 de juny fins al dijous 4 de juliol a l'Auditori Enric Granados de la ciutat. Aquest concurs commemora la figura de Ricard Vinyes (Lleida, 1875), un dels referents més importants de la cultura musical catalana i conegut arreu com a concertista, compositor, professor de música i el crític erudit més gran de les terres de Ponent. L'acte arrencarà el dissabte 29 de juny amb un concert inaugural a càrrec de la pianista finlandesa Laura Mikkola, membre del jurat.

El dies següents, 30 de juny i els dos primers de juliol, tindran lloc les proves eliminatòries, i el 3, la gran final. Els pianistes participants són de qualsevol nacionalitat i nascuts a partir del dia 1 de gener de 1985. Aquest any hi ha categoria única i s'hi atorgaran tres premis de 6.000, 3.000 i 1.500 euros, a més del premi especial de 1.000 euros al millor concursant de nacionalitat espanyola. Aquests guanyadors hauran d'actuar en la cerimònia de lliurament de premis, que se celebrarà l'últim dia del certamen, el dijous 4 de juliol. A més, el que s'endugui el primer guardó tindrà un cicle de concerts a diverses sales de Catalunya i actuarà com a solista amb l'Orquestra Simfònica del Vallès en funcions al Palau de la Música de Barcelona i a l'Auditori Enric Granados de Lleida. Els guanyadors del segon premi i de l'especial al millor concursant espanyol oferiran un recital a l'Auditori Enric Granados.

Enguany el jurat està format per Stanislav Potchekin, Vladislav Bronevetzky, Laura Mikkola, Graham Scott, Rubén Gimeno, Purificació Terrado i Jordi Benseny. També es comptarà amb la presència de Gustav Alink, president de la Fundació Internacional Alink-Argerich, de la qual el concurs és membre.

stats