Novetat editorial
Cultura 16/06/2011

Set editorials catalanes llancen els seus títols més populars en edició de butxaca

Angle, Cossetània, Base, Bromera, Meteora, Símbol i Viena llancen la Col·lecció Portàtil, llibres de butxaca que costaran entre 8 i 15 euros en funció del seu gruix

Jordi Nopca
2 min
Col·lecció Portàtil

BarcelonaPortàtil és la nova col·lecció de butxaca que acaben de posar en marxa set de les editorials independents petites i mitjanes de Catalunya i el País Valencià. No és la primera vegada que Angle, Cossetània, Base, Bromera, Meteora, Símbol i Viena formen part d'una iniciativa conjunta. Jordi Ferré, editor de Cossetània i actual president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, va fer memòria dels precedents: "A principis del 2009, Angle Editorial i Cossetània vam crear la plataforma Edi.cat, de distribució de llibres electrònics, i al cap de sis mesos s'hi van afegir nou editorials més, entre les quals hi havia Meteora". Mesos després, amb el tancament de la distribuïdora Arc de Berà, Viena, Base i Símbol es van afegir a Xarxa de Llibres, de la qual formaven part Angle, Bromera i Cossetània. "Cal que ens sumem i fem sinergies per ser una mica més grans –va dir Ferré–. Sense aquesta suma, iniciatives com aquesta no serien possibles".

"El sector editorial es troba amb un gran repte: intentar allargar la vida dels llibres, que ara per ara rarament supera els sis mesos –va explicar Jordi Ferrando, editor de Meteora–. Les editorials petites ho tenim difícil, però si publiquem els títols en butxaca al cap d'uns mesos trobem una segona vida: poder incidir en un públic lector més ampli i a un preu més assequible". Els llibres de Portàtil costaran entre 8 i 15 euros en funció del seu gruix. La primera remesa de títols és de quinze. L'editor de Viena Enric Viladot n'ha ressaltat "la gran diversitat de gèneres": "Hi ha autors catalans emblemàtics per a les seves editorials, com Arcadi Oliveres, Lluïsa Forrellad, Màrius Sampere i Isabel-Clara Simó, llibres d'actualitat d'Agustí Pons i Marta Pessarrodona i fins i tot algun llibre d'estiu, com Els turmentats, de John Connolly, i el magnífic viatge de Vladimir Arséniev, recollit a Dersu Uzalà". El proper octubre seran publicats una desena de títols més, entre els quals hi ha novel·les de Siri Husvedt, Frank McCourt i Julian Barnes.

Després de la intervenció dels editors, l'escriptora Isabel-Clara Simó no va perdre l'oportunitat de dir-hi la seva: "Crec que el futur és de l'editorial petita i mitjana. La creixença de les editorials grans fa que les despeses es disparin i busquin la vaca cega del bestseller. A més, les editorials grans no paren gaire atenció al vessant electrònic".

stats