Cultura 04/03/2012

Cinema d'ADN català i vocació internacional: films apocalíptics, de terror i de catàstrofes

2 min
Cinema d'ADN català i vocació internacional: films apocalíptics, de terror i de catàstrofes

'Lo imposible'

Amb l'estrena prevista per a la tardor del 2012, Lo imposible serà el segon treball del barceloní Juan Antonio Bayona. Les expectatives al voltant del nou film del director d'El orfanato són desmesurades: amb Ewan McGregor i Naomi Watts de protagonistes, la pel·lícula explica l'odissea d'una família que, de vacances a Tailàndia, pateix en primera persona el tsunami del 2004. Amb equip tècnic majoritàriament català, Lo imposible és el projecte més ambiciós del cinema espanyol del 2012. El film pot catapultar la carrera de Bayona.

'Los últimos días'

Els germans David i Àlex Pastor, que ja van debutar amb la producció nord-americana Carriers , preparen ara un nou thriller apocalíptic ambientat a la Barcelona del 2013, on una epidèmia global ha provocat una mena d'agorafòbia mortal en la població. Los últimos días , que es rodarà a l'abril amb un repartiment que inclou José Coronado, Marta Etura, Quim Gutiérrez i Leticia Dolera, ja compta amb un teaser que es va presentar al Festival de Sitges i que conclou amb una inquietant imatge desèrtica del passeig de Sant Joan.

'Emergo'

Un altre projecte del tàndem format per Adrián Guerra i Rodrigo Cortés, que en aquest cas no dirigeix però sí que s'encarrega del guió i del muntatge. Amb el debutant Carles Torrens com a realitzador, Emergo és un experiment de realitat-terror en la línia de Paranormal activities protagonitzat per un equip de científics que investiguen els fenòmens paranormals que experimenta una família normal. Amb un repartiment internacional i presentada al Festival de Sitges, l'estrena comercial a l'Estat està prevista per a finals del 2012.

'Segon origen'

El Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo serà traslladat a la gran pantalla -ja se'n va fer una discreta versió televisiva durant els anys 80- pel director tarragoní Bigas Luna. Amb un pressupost de 10 milions d'euros, el rodatge començarà aquest any en diferents localitzacions de Lleida i Barcelona, però l'estrena comercial no arribarà fins al 2013. Luna, a qui la Filmoteca de Catalunya ha dedicat una retrospectiva aquestes setmanes, encara no ha confirmat el càsting del film, però sí que Segon origen es rodarà en tres dimensions.

stats