POLÍTICA CULTURAL
Cultura 24/11/2012

CiU es desmarca de la Declaració de Catalunya per la Cultura

X.c.
2 min
CiU es desmarca de la Declaració de Catalunya  per la Cultura

BARCELONACiU va deixar ahir el Cercle de Cultura amb un pam de nas en negar-se a firmar la Declaració de Catalunya per la Cultura. La decisió va agafar per sorpresa la vintena d'entitats que havien subscrit el document impulsat pel Centre de Cultura, i també els representants de PSC, ERC i ICV-EUiA, que sí que van firmar aquesta declaració de mínims que propugna la recuperació del paper central de la cultura en el debat social i polític com a objectiu prioritari del Parlament.

Àngels Ponsa, presidenta de la sectorial de cultura de Convergència, va explicar que la decisió de no subscriure el document l'havia pres "el comitè de campanya". La lògica electoral potser no aconsellava aparèixer en la mateixa fotografia al costat de l'antic tripartit. "No era del tot seriós firmar una declaració que no recull en la totalitat el nostre programa electoral. Malgrat que hi estem d'acord en un percentatge important, hi ha coses de les quals calia parlar", va dir Ponsa.

Crítiques i laments

Els representants dels altres partits presents al Cercle de Cultura, que també tenen programes propis, van ser crítics amb la decisió convergent. Dolors Camats, d'ICV-EUiA, va lamentar que "ni aquests mínims certament imprescindibles siguin possibles d'assumir" per CiU. Joan Ignasi Elena, del PSC, també va criticar "l'absència de CiU", perquè "indica quines són les línies i les prioritats del pròxim Govern". Maria Mercè Roca, d'ERC, no va ser tan contundent. "Són temps de sumes, i a vegades les sumes poden ser complicades", va dir Roca.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va passar pel Centre de Cultura, però va marxar abans que CiU comuniqués que no firmaria. Segons fonts de la conselleria, Mascarell sabia que hi havia detalls que feien preveure el no del partit.

stats