Cultura 11/06/2013

Els Chillida no poden esperar "eternament" un acord per reobrir el Chillida Leku

Els hereus de l'escultor esperen que el govern basc es posi en contacte amb la família per tornar a obrir el museu situat a Hernani

Efe
2 min

Sant SebastiàLa família Chillida manté les esperances que finalment es pugui signar un acord amb les institucions per a la reobertura del museu Chillida Leku, tot i que ha advertit que "el temps és un factor crític" i que no pot esperar "eternament" per trobar una solució.

El director del museu situat a Hernani, Luis Chillida, ha explicat en una roda de premsa que no han mantingut cap tipus de "negociació directa" amb els nous responsables del govern basc. No ha demanat cap reunió, ha afegit, perquè entenen que "si hi ha interès" per part de l'executiu "arribarà el moment en què es posin en contacte" amb la família.

El fill de l'escultor basc, que ha comparegut per presentar la tercera edició del concurs 'Un estiu amb Eduardo Chillida', ha assenyalat que el dia del concert de l'Orfeó Donostiarra amb què es van clausurar al gener els actes del desè aniversari de la mort del seu pare sí que van veure "intencions favorables a buscar solucions" en els representants del govern basc. Ha reconegut, també, que "les coses estan trastocades per la crisi", però ha assegurat que els Chillida també han de fer front al manteniment del museu, que és "costós i difícil", i ha afirmat que reben "moltes ofertes de molts llocs" per poder portar-hi obra.

"S'estudia cada cas, però de moment el nostre interès no és acceptar aquest tipus d'ofertes. Hi ha col·leccions i museus que estarien encantats de poder tenir obra, i tot això depèn de com es vagin desenvolupant les coses. No hi ha una pressa imminent, però el temps sí que és un factor determinant", ha destacat.

De moment, les obres de Chillida estan viatjant i viatjaran en els pròxims mesos i el pròxims any a països com Alemanya, Regne Unit, Holanda, Corea i els Estats Units per a la seva exhibició en exposicions temporals.

stats