ART
Cultura 08/06/2013

Calella exposa les intimitats dels veïns: Picasso, Tàpies, Miró, Goya o Brossa

La sala d'exposicions de Calella de la Costa reuneix una seixantena d'obres d'uns 40 artistes de renom cedides pels veïns del municipi

Acn
1 min

CalellaAlguns veïns de Calella (Maresme) amaguen tresors a casa seva d'un valor incalculable. Obres de Joan Brossa, Pablo Picasso, Goya, Antoni Tàpies o Henri Matisse són només alguns dels noms que decoren les parets de llars privilegiades. No se sap de qui són, però existeixen. Aquest dissabte s'inaugura a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell de Calella una mostra comissariada per Jordi Alcaraz i Guillem Torné que reuneix el millor de cada casa. Per primera vegada, les col·leccions d'art privades que hi ha a la ciutat es posen a l'abast del públic. Es tracta d'una setantena d'obres d'uns 40 artistes de gran renom.

Sota el títol 'Diàlegs. Col·leccions d'art a Calella', es presenta una selecció de peces que fins ara no havien coincidit mai i que, a través de l'exposició estableixen un diàleg que explica el que ha estat l'evolució de l'art. Un recorregut històric que és possible gràcies a la gran varietat de peces, des de l'escultura funerària de l'antic Egipte fins a pintures contemporànies.

En total, l'exposició reuneix una setantena de peces, noms com Pablo Picasso, Goya, Joan Miró, Henri Matisse, Antoni Tàpies, Joan Brossa, Enric Casasses, Eduardo Chillida, Josep Cusachs, Marià Fortuny, Josep Guinovart, Hernández Pijoan, Perejaume o Ràfols-Casamada, entre molts altres. La mostra es podrà veure durant tot aquest estiu i fins a l'11 de setembre.

stats